06/04/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πρωθυπουργός εν τοις πράγμασι

Μαρτυρία για τον πραγματικό ρόλο του «γλυκατζή» Π. Μπαλτάκου στην κυβέρνηση.
      Pin It

Μαρτυρία για τον πραγματικό ρόλο του «γλυκατζή» Π. Μπαλτάκου στην κυβέρνηση

 

Πριν αλέκτορα φωνήσαι έσπευσαν τα γαλαζοπράσινα ωδικά πτηνά του Μαξίμου να αποκηρύξουν μετά βδελυγμίας τον κομμουνιστοφάγο Τάκη Μπαλτάκο προσδίδοντάς του περίπου τον ρόλο… κλητήρα, που αναγκαζόταν να κάνει παρέα με χρυσαυγίτες στη Βουλή, αφού ο πρωθυπουργός τον απέφευγε τελευταία γιατί απέπνεε πολύ εθνικισμό, στον οποίο ο Σαμαράς -ως γνωστόν- έχει αλλεργία! Προ μηνών, πάντως, όταν ο υπογράφων ως πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του ΕΔΟΕΑΠ μαζί με πολλούς άλλους συναδέλφους από το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ και των Ταμείων μας (Σόμπολος, Τσουπαρόπουλος, Σπανοπούλου, Νταουντάκη κ.ά.) «φιλοξενηθήκαμε» για κάποιες μεταμεσονύκτιες ώρες στο γραφείο του κ. Μπαλτάκου στη Βουλή, προσπαθώντας να αποτρέψουμε καταστροφικές ρυθμίσεις για τα ασφαλιστικά δικαιώματα του κλάδου και το Ταμείο Υγείας, διαπιστώσαμε ακριβώς το αντίθετο.

 

Ο κ. Μπαλτάκος, λειτουργώντας ως πρωθυπουργός εν τοις πράγμασι, συνέτασσε με απίστευτη ευκολία τροπολογίες νόμου, έδινε εντολές στον Στουρνάρα να τις αποδεχτεί, έκανε συνεννοήσεις με τον Κουκουλόπουλο για να τις υποστηρίξει και γενικώς είχε το ύφος του απόλυτου άρχοντα της συγκυβέρνησης.

 

Η μόνη του αδυναμία που διαπιστώσαμε εκείνο το βράδυ ήταν ότι έτρωγε ακαταπαύστως τα γλυκά που ευγενικά μας πρόσφερε ο ίδιος και, όταν αυτά τελείωσαν, έβγαλε ένα σωρό εφεδρικές σοκολάτες από τα συρτάρια του γραφείου του που τις κατασπάραξε με βουλιμία. Να κάτι ανθυγιεινό που θα πρέπει να προσέξει ο κ. Μπαλτάκος, αφού ο αντικομμουνισμός μάλλον κατατάσσεται στα υγιεινά γεύματα, τόσο για τον ίδιο όσο και τους ομοτράπεζους και ομοϊδεάτες του στα υπόγεια του Μαξίμου.

 

Γ.ΜΕΡ.

 

Scroll to top