06/04/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΔΗΜΟΣ - ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ

Πίσω στις θέσεις τους για ένα μήνα

      Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του Νίκου Φωτόπουλου

 

Προσωρινή δικαίωση χθες από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για 307 συμβασιούχους του κεντρικού δήμου, που οι συμβάσεις τους έληξαν στις 9 Μαρτίου και προσέφυγαν στα δικαστήρια, καθώς καλύπτουν διαρκείς και πάγιες ανάγκες στην υπηρεσία καθαριότητας και σε άλλες θέσεις. «Από τη Δευτέρα επιστρέφετε στις θέσεις σας», ανακοίνωσε ο δικαστής, αλλά μόνο για ένα μήνα, σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή που εξέδωσε, όσο είναι δηλαδή το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για την απόφαση επί της αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων, η οποία συζητήθηκε χθες.

 

Προ ημερών είχε απορριφθεί το αίτημα προσωρινής διαταγής άλλων 320 συμβασιούχων υπαλλήλων στην καθαριότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, ώστε να επιστρέψουν στις δουλειές τους μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά τους μέτρα, οι οποίοι μάλιστα παραστάθηκαν με τον ίδιο δικηγόρο.

 

Ο συνήγορος των 307 προτίμησε, λοιπόν, να μην καταθέσει το αίτημα προσωρινής διαταγής νωρίτερα αυτή τη φορά, αλλά να το θέσει κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας των ασφαλιστικών μέτρων, με θετικό αποτέλεσμα. Η έκδοση προσωρινής διαταγής που τους επαναφέρει στις θέσεις εργασίας τους, έστω για ένα μήνα, προκάλεσε πανηγυρισμούς από την πλευρά των 307 συμβασιούχων. Στο άκουσμα της απόφασης ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, καθώς κινδυνεύουν να συμπεριληφθούν στις μακάβριες στατιστικές της ανεργίας.

 

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στις υπηρεσίες καθαριότητα της Θεσσαλονίκης, ο αντιδήμαρχος Θανάσης Παππάς είχε προειδοποιήσει όταν απορρίφθηκε πριν από περίπου ένα μήνα το προηγούμενο αίτημα προσωρινής διαταγής, εξηγώντας: «Με το οργανόγραμμα ξέρουμε τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υπηρεσίας μας. Οι άνθρωποι αυτοί τις κάλυπταν κανονικά. Από κει και πέρα έχουμε ζητήσει νέους οκταμηνίτες με ΑΣΕΠ, διότι έχουμε ανάγκη το προσωπικό αυτό. Αποκομιδή, ανακύκλωση, ποιότητα υπηρεσιών, σάρωμα, αποκόλληση αφισών κινδυνεύουν με υποβάθμιση. Θα υπάρξει μια στένωση κλίμακας. Κανονικά, χρειαζόμαστε μόνιμα 1.500 άτομα στην καθαριότητα για να λειτουργεί σωστά και πρέπει επιτέλους να σταματήσει η κοροϊδία οκταμηνιτών».

 

Scroll to top