06/04/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΜΕΤΡΟύν απολύσεις

      Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Από τη μια διαβεβαιώνουν για προσλήψεις, από την άλλη κάνουν απολύσεις! Σε αιφνιδιαστική απόλυση άλλων οκτώ εργαζομένων από τον κατασκευαστικό τομέα προχώρησε χθες η κοινοπραξία που κατασκευάζει το Μετρό Θεσσαλονίκης. Αντιδρώντας, οι εργαζόμενοι προχώρησαν στην κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας και συγκέντρωση στα γραφεία της εταιρείας.

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στον Κατασκευαστικό Τομέα του Μετρό Θεσσαλονίκης, Σταύρο Σπέτσικα, προχθές το μεσημέρι τούς επιδόθηκε έγγραφο, στο οποίο αναφερόταν ότι για λόγους παύσης εργασιών θα έπρεπε να απολυθούν οκτώ άτομα, καθώς πλέον δεν θα υπήρχε αντικείμενο εργασίας σε κάποια εργοτάξια. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του σωματείου κλήθηκαν χθες για διαβούλευση.

 

Οι επικεφαλής του σωματείου δήλωσαν ότι δεν αποδέχονται κανενός είδους διαβούλευση για το θέμα και προχώρησαν χθες το μεσημέρι σε στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της εταιρείας. «Δεν δεχόμαστε καμία απόλυση και για κανένα λόγο. Θα αντιδράσουμε σθεναρά», δήλωσε ο κ. Σπέτσικας, σημειώνοντας ότι οι λόγοι που προβάλλει η εταιρεία δεν έχουν βάση. «Οι ανάγκες κατασκευής του μετρό επιβάλλουν την πρόσληψη και όχι την απόλυση εργαζομένων».

 

Τόσο ο γενικός γραμματέας δημοσίων έργων όσο και η Αττικό Μετρό έκαναν πρόσφατα τοποθετήσεις περί επικείμενων προσλήψεων… Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζει το γεγονός, ζητά «το σταμάτημα των απολύσεων» και απαιτεί όχι μόνο συνέχιση των εργασιών στο Μετρό αλλά και την ταχύτερη ολοκλήρωση του έργου.

 

Ν.ΦΩΤ.

 

Scroll to top