limani

05/04/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Θαλάσσια ρύπανση σε Πειραιά και Σαλαμίνα

Στην ακτή «Αλών» του λιμανιού του Πειραιά και στο λιμάνι «Βουρκαρίου» στη Σαλαμίνα το πρωί του Σαββάτου καταγράφηκαν περιστατικά θαλάσσιας ρύπανσης .
      Pin It

 Μικρής έκτασης κηλίδα διάσπαρτων πετρελαιοειδών ιριδίζουσας μορφής, εντοπίστηκε, το πρωί του Σαββάτου, στην ακτή «Αλών» του λιμανιού του Πειραιά.

Τα πετρελαιοειδή, τα οποία σχημάτιζαν φιλμ στη θαλάσσια περιοχή και τα οποία προέρχονταν από συνεχή ροή ρυπαντικού φορτίου από αγωγούς όμβριων υδάτων, καταπολεμήθηκαν με τη χρήση απορροφητικών υλικών, ενώ τοποθετήθηκε απορροφητικό φράγμα από την Τεχνική Προστασία Περιβάλλοντος Α.Ε. Προανάκριση για τα αίτια της ρύπανσης διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Ρύπανση και στο λιμάνι «Βουρκαρίου» στη Σαλαμίνα

Την ίδια μέρα, ένα μισοβυθισμένο σκάφος προκάλεσε θαλάσσια ρύπανση στο λιμάνι «Βουρκαρίου» στη Σαλαμίνα.

Μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό η τοπική λιμενική αρχή, πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος κατέπλευσε στο σημείο ,διαπιστώνοντας την ημιβύθιση της θαλαμηγού «Νότος» από την οποία είχε προκληθεί ελαφρά ρύπανση περίπου 50 τ.μ. διασπώμενη σε λωρίδες ιριδίζουσας και αυτοδιαλυόμενης μορφής.

Από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνας, πραγματοποιήθηκε ρήψη πλωτού φράγματος και απορροφητικών πετσετών, ενώ από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής Διοικητικών κυρώσεων.

ΧΡ.ΠΑΠ.

efsyn.gr

Scroll to top