peiraias-limani-diamarturia

06/04/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στα λιμάνια

Η συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης την Τρίτη, ανοίγει νέο κύκλο κινητοποιήσεων και διαμαρτυριών από τους εργαζόμενους στα λιμάνια με 4ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα, 24ωρη απεργία και πορεία στη Βουλή την Τρίτη και συμμετοχή στην απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη.
      Pin It

Η συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) την Τρίτη στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ανοίγει νέο κύκλο κινητοποιήσεων και διαμαρτυριών από τους εργαζόμενους στα λιμάνια.

Η Ομοσπονδία τους (ΟΜΥΛΕ) κήρυξε για αύριο Δευτέρα τετράωρη στάση εργασίας από τις 7 εως τις 11 το πρωί, 24ωρη απεργία, συγκέντρωση στις 4 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην συνέχεια πορεία στη βουλή, την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, πραγματοποιώντας συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο χώρο μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και πορεία στο κέντρο της πόλης με κατάληξη στο κτίριο του ΟΛΠ.

«Επιχειρούν αιφνιδιαστικά να προχωρήσουν σε μία συζήτηση παρωδία, όπως έκαναν και στην περίπτωση του ΟΛΠ, ώστε να πάρουν το πράσινο φώς για την δρομολόγηση εκποίησης του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ. Αγνοούν προκλητικά το μέτωπο των κοινωνικών και αυτοδιοικητικών φορέων στον Πειραιά και στην Θεσσαλονίκη που έχει τοποθετηθεί κατά της ιδιωτικοποίησης – ξεπουλήματος των ΟΛΠ και ΟΛΘ. Απέναντι στον αιφνιδιασμό της Κυβέρνησης απαντούμε με κλιμάκωση του πολύμορφου αγώνα που έχουμε ξεκινήσει» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ.

Χριστίνα Παπασταθοπούλου

efsyn.gr

Scroll to top