panagiotis-mpaltakos

07/04/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαλτάκος: «Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΝΔ»

Έπειτα από δύο και πλέον ώρες ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Παναγιώτη Μπαλτάκου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βιντεοσκοπήθηκε η συνομιλία του με τον Ηλία Κασιδιάρη.
      Pin It

Για περισσότερες από δύο ώρες παρέμεινε στο γραφείο της εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθήνας Καλλιόπης Νταγιάντα, ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Παναγιώτης Μπαλτάκος, ο οποίος κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας για το βίντεο, που δημοσιοποίησε ο κατηγορούμενος για «εγκληματική οργάνωση» βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης, ο κ. Μπαλτάκος ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους σχετικά με την «κατηγορία», που του αποδίδεται ότι είχε ιδιαίτερες σχέσεις με τη ΧΑ, και απάντησε: «Ήμουν, είμαι και θα είμαι Νέα Δημοκρατία».

Ο κ. Μπαλτάκος υποστήριξε ότι προσέγγιζε αυτοβούλως τη Χρυσή Αυγή και δεν ενημέρωνε κανέναν για τις επαφές του, ενώ υποστήριξε ότι ήταν μία «κίνηση ρίσκου» από μέρους του. «Ήταν κίνδυνος θάνατος» είπε και πρόσθεσε πως «ο πρωθυπουργός είχε να παλέψει με τη Μέρκελ και τον Μπαρόζο» και πως δεν ήθελε να τον αφήσει «να παλεύει και με τον Κασιδιάρη». «Εγώ γιατί ήμουν εκεί; Για να υπογράφω ΦΕΚ και δοκίμια;» σημείωσε.

Για τη βιντεοσκοπημένη συνομιλία ο πρώην γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου δεν έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη για την πράξη του, για την οποία η σχετική προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε αυτεπαγγέλτως από την Εισαγγελία, προκειμένου να διερευνηθεί η τέλεση από μέρους του Ηλία Κασιδιάρη του κακουργήματος της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Τέλος, ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης όταν ρωτήθηκε για τη στάση του γιου του, είπε: «Ο γιος μου είναι αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων, δεν είναι παιδάκι της φραπεδιάς, που βλέπει τούρκικα στον καναπέ. Υπερασπίστηκε τον πατέρα του».

efsyn.gr

Scroll to top