07/04/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο Μπαλτάκος έφυγε, η Ακροδεξιά μένει

Ο ΣΥΡΙΖΑ εντείνει την επίθεσή του στην κυβέρνηση βάζοντας στο στόχαστρό του τους αρχηγούς των συγκυβερνώντων κομμάτων.
      Pin It

Ο ΣΥΡΙΖΑ εντείνει την επίθεσή του στην κυβέρνηση βάζοντας στο στόχαστρό του τους αρχηγούς των συγκυβερνώντων κομμάτων

 

Με επίθεση κατά των αρχηγών των συγκυβερνώντων κομμάτων κρατά ψηλά ο ΣΥΡΙΖΑ το ζήτημα της ύπαρξης ακροδεξιών στην κυβέρνηση, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σήμερα στη Θεσσαλονίκη και αύριο στη Λάρισα.

 

Αφορμή αποτέλεσε η κυβερνητική μεθόδευση να αποσυνδεθεί ο μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Τάκης Μπαλτάκος, από το κυβερνητικό έργο. Η αξιωματική αντιπολίτευση, διά του εκπροσώπου Τύπου, Πάνου Σκουρλέτη, αναγνώρισε στον Αντώνη Σαμαρά το «δικαίωμα να λέει όσα ψέματα θέλει για να ελαφρύνει τη θέση του, όπως άλλωστε κάνει κάθε ένοχος», αναφέροντας ότι οι επαφές Μπαλτάκου και Χρυσής Αυγής έγιναν εν γνώσει του πρωθυπουργού. Σημείωσε δε ότι «το παρακράτος ήταν εγκατεστημένο στου Μαξίμου» και συμπέρανε ότι «ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει πως ο Μπαλτάκος ήταν ο Σαμαράς».

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει μάλιστα στην επιθετική τακτική κατά του Μαξίμου, μετά και την επιβεβαίωση α

 

Τα πυρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκέντρωσε όμως και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Ο κ. Βενιζέλος διαγκωνίζεται με τον κ. Σαμαρά για το ποιος είναι πιο ένθερμος υποστηρικτής της πολιτικής Μέρκελ, ενώ φαίνεται να μην ενοχλείται από την ύπαρξη παρακρατικών θυλάκων εντός του Μαξίμου και την ανοιχτή επικοινωνία τους με τη Χ.Α.» σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Επισήμανε δε ότι είναι «κατατρομαγμένος από την επιταχυνόμενη εξαέρωση του κόμματός του» και είναι «διατεθειμένος να τα κάνει όλα για να διασωθεί προσωπικά».

 

Ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί σήμερα το απόγευμα τη Θεσσαλονίκη, όπου θα έχει συναντήσεις με τους ακτιβιστές του κινήματος ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, καθώς και με εργαζομένους της Ελεύθερης ΕΡΤ3, και στις 19.30 θα μιλήσει στο Βελλίδειο.

 

Νίκος Σβέρκος

 

Scroll to top