07/04/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Κινητοποιήσεις από τους πολιτικούς υπαλλήλους του ΥΝΑ

Αντιδρούν για το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου.
      Pin It

Αντιδρούν για το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου

 

Δίωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο Τρίτη οι πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου Ναυτιλίας, ως ξεκίνημα σε μια σειρά αγωνιστικών κινητοποιήσεων εν όψει της υπογραφής του Σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος του νέου Οργανισμού του ΥΝΑ. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του υπουργείου στις 11 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων του υπουργείου (ΠΟΥΕΝ) με σύνθημα «Αγωνιζόμαστε για τη διοικητική μεταρρύθμιση του ΥΝΑ και όχι για την απορρύθμισή του» υποστηρίζει ότι το Σχέδιο για τον νέο Οργανισμό του ΥΝΑ συντάχθηκε κάτω από αδιαφανείς διοικητικές διαδικασίες, βάσει της γνωστής «διοικητικής μεθοδολογίας της κοπτοραπτικής», δηλαδή βάσει του γνωστού «κόψε–ράψε» του παλιού Οργανισμού, χωρίς διοικητικές καινοτομίες, χωρίς σύγχρονα πρότυπα δημόσιας διοίκησης, χωρίς ορθολογική αξιοποίηση του προσωπικού, χωρίς δημοσιονομικό όφελος, θέτοντας σε κίνδυνο το δημόσιο συμφέρον.

 

Επίσης τονίζουν ότι αποτελεί προϊόν διαβούλευσης μεταξύ συντεχνιών με στόχο τη διατήρηση ισορροπιών και κεκτημένων, αποτυπώνοντας ιδιοτελή κίνητρα των συντακτών του, που αναπαράγουν διοικητικές παθογένειες προηγούμενων οργανικών σχημάτων και δημιουργούν νέες, π.χ. δεν συστήνεται Υπηρεσία Υποστήριξης Ναυτικών, καταργείται η Γενική Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών (5 Διευθύνσεις) και συρρικνώνεται σε Διεύθυνση με τρία τμήματα, ενώ ταυτόχρονα συγκροτείται Υπηρεσία Μουσικής που θα λειτουργεί ως Διεύθυνση με δύο τμήματα.

 

Αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο σχέδιο διατηρεί και διευρύνει το μικτό σχήμα του πολιτικού και ένστολου προσωπικού, χωρίς προοπτική εξέλιξης για τους πολιτικούς υπαλλήλους, επιτείνοντας την ήδη υφιστάμενη διοικητική αναξιοκρατία και τις όποιες συνέπειες για τη διαφάνεια των παρεχόμενων υπηρεσιών.

 

Χριστίνα Παπασταθοπούλου

 

Scroll to top