09/04/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Με θέσεις και υποψήφιους

      Pin It

Στην παρουσίαση των θέσεων και των πρώτων υποψηφίων στις ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές εκλογές προχώρησε χτες η ηγεσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εκλογές οι οποίες πραγματοποιούνται την ώρα που «η κυβέρνηση καταρρέει από τους δυναμικούς αγώνες των εργαζομένων, των ανέργων και των νέων και από τις αποκαλύψεις που έρχονται στο φως τον τελευταίο καιρό και αποδεικνύουν τις βαθιές σχέσεις της με τους φασίστες νεοναζί», όπως είπε το στέλεχος της συμμαχίας, Αντώνης Δραγανίγος.

 

Ο Πάνος Γκαργκάνας εκτίμησε ότι και αυτή τη φορά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα είναι η έκπληξη των εκλογών και θα ξεπεράσει τις 100.000 ψήφους που συγκέντρωσε στις προηγούμενες εκλογές. Ο δε Παντελής Βαϊνάς έθεσε ως στόχο στις ευρωεκλογές την υπέρβαση του ποσοστού του 2%, που είχε επιτευχθεί στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές, ενώ ο Παναγιώτης Σωτήρης έθεσε σε πρώτη προτεραιότητα την οικοδόμηση μιας Αριστεράς που «δεν θα εγκαταλείπει τις θέσεις της με την προοπτική της «κυβερνησιμότητας»»,

 

Σχετικά με τη συνεργασία του συμμαχικού σχήματος με το Σχέδιο Β΄ του Αλέκου Αλαβάνου, ο Αντώνης Δραγανίγος επισήμανε ότι η κύρια πολιτική διαφωνία των δυο φορέων έγκειτο στο ζήτημα της αναγκαίας ρήξης και αποδέσμευσης από την Ε.Ε. και το ευρώ, ενώ σημείωσε ότι η μετωπική συμπόρευση σε επόμενη φάση είναι και επιθυμητή και εφικτή.

 

Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ τα ηγετικά στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θεωρούν ότι είναι υποταγμένος «στα ιερά και τα όσια των στρατηγικών επιλογών της αστικής τάξης», γεγονός που θα οδηγήσει σε εφαρμογή της πολιτικής λιτότητας από μια κυβέρνηση της Αριστεράς. Οσο δε για το ΚΚΕ εκτιμούν ότι «επενδύει στην ηττοπάθεια και τη διάσπαση των αγωνιζόμενων δυνάμεων».

 

Υποψήφια για την περιφέρεια Αττικής είναι η Δέσποινα Κουτσούμπα, εργαζόμενη και συνδικαλίστρια στο υπουργείο Πολιτισμού, ενώ υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων κατεβαίνει ξανά ο Πέτρος Κωνσταντίνου. Στο ευρωψηφοδέλτιο θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο συνδικαλιστής του Μετρό, Αντώνης Σταματόπουλος, ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης, οι δημοσιογράφοι Γιώργος Δελαστίκ, Αθηνά Μος και Πέτρος Παπακωνσταντίνου και ο πανεπιστημιακός του Paris VI , Γρηγόρης Γεροτζιάφας.

 

Νίκος Σβέρκος

 

Scroll to top