09/04/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πολλοί αλληλλέγγυοι στον 17χρονο Φοίβο

Χωρίς τους «συνα­γω­­­νιστές» τους στο... σκαμνί οι δύο κατηγορούμενοι.
      Pin It

Χωρίς τους «συνα­γω­­­νιστές» τους στο… σκαμνί οι δύο κατηγορούμενοι

 

Του Κώστα Ζαφειρόπουλου

 

Στις 22 Απριλίου (Τρίτη του Πάσχα) θα συνεχιστεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη των δύο νεαρών που κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση μαθητή έξω από το 3ο Γενικό Λύκειο Παλαιού Φαλήρου στις 28 Ιανουαρίου 2013.

 

Χθες πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ενόρκων, διαβάστηκαν τα κατηγορητήρια και οι μάρτυρες, αλλά η δίκη διακόπηκε, επειδή ο ένας από τους δύο κατηγορουμένους (Χατζηπαυλίδης) δεν είχε δικηγόρο υπεράσπισης και ο νέος δικηγόρος που ορίστηκε από το δικαστήριο ζήτησε προθεσμία, προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας.

 

Η υπόθεση έχει ενσωματωθεί στη μεγάλη δικογραφία που χειρίζονται οι δύο ειδικές ανακρίτριες για την εγκληματική οργάνωση της Χ.Α. Μέλη του αντιφασιστικού κινήματος, καθηγητές, γονείς, κάτοικοι του Παλαιού Φαλήρου και της Νέας Σμύρνης όπως και πολλοί συμμαθητές του στάθηκαν χθες αλληλέγγυοι στον 17χρονο Φοίβο, γεμίζοντας ασφυκτικά την αίθουσα του δικαστηρίου -οι περισσότεροι μάλιστα δεν χώρεσαν μέσα. Εικόνα εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή των «συναγωνιστών» των κατηγορουμένων, οι οποίοι στην πλειονότητά τους απουσίαζαν.

 

Ενταση δημιουργήθηκε κατά την προσαγωγή των δραστών, με τον κατηγορούμενο Αποστολόπουλο να κοιτάζει χαμογελαστός προς τη μεριά του θύματος και κάποιους από τους αλληλέγγυους να φωνάζουν αντιφασιστικά συνθήματα και να τον καθυβρίζουν. Ο Αποστολόπουλος, αν και για μήνες αρνιόταν την πράξη του, το περασμένο καλοκαίρι αναγκάστηκε να ομολογήσει μετά τη σύλληψη του συνεργού του και την αποκάλυψη ενοχοποιητικών στοιχείων από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

 

Ο δεύτερος κατηγορούμενος (Χατζηπαυλίδης), ο οποίος κατηγορείται ότι κρατούσε το θύμα την ώρα της επίθεσης, έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και πριν από λίγους μήνες κατατάχθηκε στον Στρατό (καταδρομείς). Εξάλλου, με εξώδικο απάντησε ο πατέρας του δράστη στην απόφαση της διευθύντριας του σχολείου να επιτρέψει σε όσους συμμαθητές του θύματος (κάποιοι είναι μάρτυρες) το επιθυμούσαν να παρευρεθούν για συμπαράσταση στο δικαστήριο.

 

Scroll to top