apergia9april

09/04/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Πανεργατική απεργία σήμερα

Η απεργιακή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα «νεκρώσει» δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σήμερα – Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή – Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία – Δεμένα τα πλοία.
      Pin It

Γενική απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι συνδικαλιστικοί φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αντιδρώντας στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται πορεία των εργαζομένων, που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και στην Ομόνοια του ΠΑΜΕ, προς τη Βουλή.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ βασικός στόχος της απεργίας είναι «η κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στον στραγγαλισμό κάθε εργασιακού δικαιώματος αλλά και των αυταρχικών κυβερνητικών συμπεριφορών».

«Απεργούμε και αγωνιζόμαστε για να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές λιτότητας και φτωχοποίησης της κοινωνίας, για να σταματήσουν να φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στα μόνιμα και νόμιμα υποζύγια τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους» αναφέρει η ΓΣΕΕ και συμπληρώνει ότι η μαζική και ενωτική συμμετοχή στην απεργία και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων θα είναι η απάντησή στις αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές που έχουν ξεζουμίσει τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και έχουν εξαθλιώσει την ελληνική κοινωνία.

Στην απεργία θα συμμετάσχει και η ΑΔΕΔΥ, με αποτέλεσμα να «νεκρώσουν» αρκετοί φορείς του Δημοσίου, όπως τράπεζες, εφορίες και πολεοδομίες. Κλειστά θα μείνουν τα δικαστήρια όλης της χώρας, ενώ στα σωφρονιστικά καταστήματα δεν θα πραγματοποιηθούν επισκεπτήρια.

Παράλληλα, στην απεργία θα πάρουν μέρος και οι καθηγητές των γυμνασίων και λυκείων όλης της χώρας, όπως και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με αποτέλεσμα τα πλοία να παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια.

Τέλος, τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ κλειστά θα παραμείνουν και τα φαρμακεία της Αττικής.

 

Στην Ομόνοια ο Κουτσούμπας

«Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, ο λαός μας δεν πρέπει να παρασυρθούν από τους πανηγυρισμούς για έξοδο στις αγορές, δεν πρέπει να παρασυρθούν από την όποια πιθανή μικρή ανάκαμψη ακολουθήσει στη συνέχεια, αφού όλα αυτά θα πατήσουν πάνω σε σωρεία αντεργατικών- αντιλαϊκών νόμων, πάνω στη μόνιμη εποπτεία της ΕΕ, στα μνημόνια διαρκείας» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας από την Ομόνοια, όπου βρέθηκε για την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

 

(Φωτογραφία: Eurokinnisi / Γιώργος Κονταρίνης)

efsyn.gr

Scroll to top