Pin It

Ξεκινάει από το Βέλγιο, πάει στο Σπλιτ, έπειτα στη Ρώμη. Kαι μετά; Νά σου μπαίνει και η Αθήνα στην παγκόσμια περιοδεία που στήνει ο Ρότζερ Γουότερς με το «The Wall». «Πάλι τα ίδια;» θα αναρωτηθείτε. Οι πρώτες, όμως, λεπτομέρειες που καταφθάνουν δικαιολογούν πλήρως την απόφαση του Βρετανού.

 

 

«Είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένος που επιστρέφουμε με το «The Wall» στην Ευρώπη. Επανασχεδίασα το σόου για μεγάλους συναυλιακούς χώρους. Το αποτέλεσμα είναι πιο συγκινητικό και δραματικό από ποτέ. Η συγκεκριμένη παραγωγή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί 40 χρόνια πριν.

 

Μόνο με τη σύγχρονη τεχνολογία μπορούσαμε να επιτύχουμε τη συναισθηματική, μουσική και θεατρική απόδοση του έργου», λέει ο θρυλικός μπασίστας και δημιουργός των περισσότερων επιτυχιών των Pink Floyd.

 

Ο Γουότερς έπιασε μολύβι και χαρτί και σχεδίασε μόνος του όλο αυτό το υπερθέαμα, αναζητώντας κυρίως τις αναφορές, που έχει σήμερα ένα έργο του 1980. «Δυστυχώς, υπάρχει πάντοτε ένας πόλεμος, μια αδικία, μια ανισότητα. Τότε νιώθαμε πως έπρεπε να απαντήσουμε στο Βιετνάμ.

 

Σήμερα υπάρχει το Ιράκ και το Αφγανιστάν, που καθιστούν επίκαιρα τα αντιπολεμικά μηνύματα του «The Wall». Η σύγχρονη εκδοχή του είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στις απώλειες αθώων όλων αυτών των ετών», είχε πει δικαιολογώντας την απόφασή του να «ξαναχτίσει» τον τοίχο.

 

Η περιοδεία του 2013 θα πραγματοποιηθεί σε 25 μεγαλοπρεπή στάδια (Γουέμπλεϊ, Stade de France στο Παρίσι, Ολυμπιακό Στάδιο Ρώμης και Βερολίνου, Αmsterdam Arena). Στην Αθήνα η ημερομηνία έκλεισε, αλλά ο χώρος παραμένει σε εκκρεμότητα.

 

Επιθυμία του Γουότερς είναι αφενός να παίξει στο ΟΑΚΑ, για να παραμείνει συνεπής στο concept των μεγάλων σταδίων, αφετέρου -επειδή γνωρίζει την οικονομική μας κατάσταση- να κρατηθούν σε λογικά επίπεδα τα εισιτήρια. Οι τιμές κυμαίνονται από 28 έως 59 ευρώ, δηλαδή 60% χαμηλότερα από την τελευταία του εμφάνιση στην Αθήνα.

 

Ωστόσο, είναι σχεδόν αδύνατον να καλυφθεί με αυτές το υψηλό κόστος του ΟΑΚΑ. Γι' αυτό ο μάνατζερ του τραγουδιστή, με επιστολή του στη διοργανώτρια εταιρεία, ζήτησε να μειωθούν οι απαιτήσεις τόσο της ΑΕΠΙ όσο του ΟΑΚΑ.

 

O στόχος είναι ο προφανής: Να παραμείνουν τα εισιτήρια προσιτά και να μην μετακομίσει η συναυλία στο Terra Vibe, τον δεύτερο χώρο, που εγκρίνει ο καλλιτέχνης. Τον γνωρίζει από την παλαιότερη μαγική παρουσίαση του «Dark side of the moon»…

 

Δεν είναι κανένας ξένος ο Γουότερς. Διατηρεί σπίτι στο Πήλιο, μιλάει άπταιστα ελληνικά και… είχε την πρώτη του επαφή με το LSD στην Πάτμο. Τις περσινές αθηναϊκές συναυλίες του «Wall» (κλειστό μπάσκετ ΟΑΚΑ) επέλεξε να κινηματογραφήσει προβάλλοντας την Ελλάδα σε όλον τον κόσμο. Ενα είναι βέβαιο: στις 18 Δεκεμβρίου που ξεκινά η προπώληση, τα εισιτήρια πρέπει να αναγράφουν τον χώρο διεξαγωγής.

Μ. Κ.

Scroll to top