kareli3

10/04/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

«Μισές αλήθειες» από μονταρισμένο βίντεο

Ερωτήματα γεννά βίντεο που έχει υποστεί επεξεργασία και ουσιαστικά υιοθετεί την πρώτη, κατασκευασμένη, εκδοχή των σωφρονιστικών υπαλλήλων για τις συνθήκες θανάτου του Ιλί Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας.
      Pin It

Το βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Καθημερινής, μετά τις ομολογίες και τις προφυλακίσεις των φερόμενων ενόχων για τη δολοφονία του Ιλί Καρέλι δεν μπορεί παρά να έχει μόνο μια ανάγνωση.

Ο κρατούμενος έφαγε πάρα πολύ ξύλο πριν φτάσει στις φυλακές Νιγρίτας όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες που παρουσιάζονται στο βίντεο και βασανίστηκε ανηλεώς μέχρι θανάτου, στις ώρες που μεσολάβησαν μέχρι που τον έσυραν ημιθανή στο κελί του.

Αν κάποιος παρατηρήσει την αναγραφή της ώρας στο κάθε καρέ του κλειστού κυκλώματος θα διαπιστώσει μια προσπάθεια συγκάλυψης της αλληλουχίας των γεγονότων – κακοποιήσεων και βασανισμού που οδήγησαν στο βίαιο θάνατο του Ιλί Καρέλι.

Υπενθυμίζεται ότι η ομολογίες και οι καταθέσεις μέχρι στιγμής οδήγησαν τη Δικαιοσύνη στην απόδοση κατηγοριών και στην προφυλάκιση των πρώτων έξι σωφρονιστικών υπαλλήλων που φέρονται ως δράστες.

Παραμένει υπό διερεύνηση ο λόγος που το συγκεκριμένο βίντεο διακινήθηκε και αναρτήθηκε στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία. Πιθανότερη εκδοχή για την «παραγωγή» του είναι ο εξωραϊσμός της δολοφονικής συμπεριφοράς των σωφρονιστικών υπαλλήλων προς τον κρατούμενο Καρέλι.

Δείτε το βίντεο:

efsyn.gr

Scroll to top