Samaras-Antonis

10/04/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Σαμαράς: «Ανοίξαμε τον δρόμο για φθηνότερο δανεισμό»

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί «στις θυσίες και την ωριμότητα του λαού», να υπογραμμίσει πως ακόμα «έχουμε δρόμο μπροστά μας, για να βγούμε οριστικά από την κρίση», αλλά και να κατηγορήσει την αντιπολίτευση, καθώς κάποιοι «λυπούνται που τα κατάφερε η χώρα» .
      Pin It

Την ικανοποίησή του για την έξοδο της χώρας στις διεθνείς αγορές, έπειτα από τέσσερα χρόνια, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε τηλεοπτικό του μήνυμα. Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως οι αγορές επιβεβαίωσαν το κλίμα εμπιστοσύνης που υπάρχει για την Ελλάδα και σημείωσε πως άνοιξε ο δρόμος για φθηνότερο δανεισμό.

Ο  κ. Σαμαράς δεν παρέλειψε να αναφερθεί «στις θυσίες και την ωριμότητα του ελληνικού λαού», να υπογραμμίσει πως ακόμα «έχουμε δρόμο μπροστά μας, για να βγούμε οριστικά από την κρίση», αλλά και να κατηγορήσει την αντιπολίτευση, καθώς κάποιοι «λυπούνται που τα κατάφερε η χώρα».

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός, σημείωσε πως η κυβέρνηση συνεργασίας λειτούργησε με ενωτικό πνεύμα και δίνοντας το στίγμα των μελλοντικών του διαθέσεων, υπογράμμισε πως «ενωμένοι θα συνεχίσουμε».

Πιο συγκεκριμένα, ο  Αντώνης Σαμαράς δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα βγήκαμε στις διεθνείς αγορές! Η υποδοχή του 5ετούς ελληνικού ομολόγου ξεπέρασε κάθε προσδοκία: Ζητήσαμε 2,5 δισεκατομμύρια, μας προσέφεραν πάνω από 20, με επιτόκιο κάτω από 5%! 4,75%! Ενώ όλα τα επιτόκια του ελληνικού δανεισμού, βραχυχρόνια και μακροχρόνια υποχωρούν συνεχώς, εδώ και μέρες… Όλα αυτά σημαίνουν ότι οι διεθνείς αγορές πλέον εκφράζουν με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία… Εφ’ όσον όλα πάνε καλά από δω και στο εξής, την επόμενη φορά η χώρα θα μπορεί να δανειστεί μεγαλύτερα ποσά με χαμηλότερα επιτόκια. Με τη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές σήμερα, ανοίξαμε το δρόμο για φθηνότερο δανεισμό από τις αγορές αύριο. Ανοίξαμε σήμερα το δρόμο, ώστε να υποχωρεί σταθερά από δω και στο εξής το κόστος του δανεισμού μας στο σύνολο του χρέους μας.

»Αυτά όλα επιτεύχθηκαν με τις θυσίες και την ωριμότητα του ελληνικού λαού, τον οποίο και ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τη στάση του… Έχουμε δρόμο μπροστά μας, για να βγούμε οριστικά από την κρίση. Αλλά μέσα σε λίγες εβδομάδες έγιναν μεγάλα βήματα… Πολλοί είναι εκείνοι που δεν είχαν πιστέψει ποτέ αυτή την επιτυχία! Πολλοί την ειρωνεύθηκαν αρχικά, προσπάθησαν να την αμφισβητήσουν στη συνέχεια, ακόμα και τώρα αντιδρούν με μιζέρια. Σαν να λυπούνται που τα κατάφερε η χώρα…»

»Φτάσαμε ως εδώ με τέσσερα πράγματα: Με πίστη στη δύναμη του Έλληνα. Με σχέδιο, με σκληρή προσπάθεια και με σοβαρότητα. Και με σκληρές διαπραγματεύσεις. Αλλά κυρίως, με πίστη σ’ αυτά που μπορεί να καταφέρουν ενωμένοι Έλληνες. Γι’ αυτό και σήμερα, θέλουμε τους Έλληνες πιο ενωμένους από ποτέ. Και πιο αποφασισμένους να περιφρουρήσουν και τις θυσίες που έκαναν ως τώρα και τα αποτελέσματα που τώρα εμφανίζονται.»

»Με ενωτικό πνεύμα λειτούργησε αυτή η κυβέρνηση συνεργασίας. Και ενωμένη πέτυχε αυτά που πέτυχε. Ενωμένοι θα συνεχίσουμε…»

 

efsyn.gr

Scroll to top