astynomia1

11/04/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Ισοβίτης εφοριακός συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη

Είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για απιστία στην υπηρεσία με ιδιαίτερα τεχνάσματα, κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, ενώ εναντίον του εκκρεμούσε ένταλμα προσωρινής κράτησης.
      Pin It

Ισοβίτης εφοριακός συνελήφθη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εντοπίστηκε ύστερα από έρευνες του Τμήματος Φυγοποίνων της Ασφάλειας, καθώς είχε καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης πρόσφατα για απιστία στην υπηρεσία με ιδιαίτερα τεχνάσματα, κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα προσωρινής κράτησης του 2ου Ειδικού Τμήματος Εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης για απιστία σχετική με την υπηρεσία από κοινού, κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, με το οποίο παραγγέλλεται η προσωρινή κράτησή του.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον περασμένο Μάρτιο είχε ρίξει βροχή τα ισόβια σε εφοριακούς για παράνομες επιστροφές ΦΠΑ. Ήταν η πρώτη φορά που η ελληνική Δικαιοσύνη εξάντλησε την αυστηρότητά της σε υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών για τέτοιο σκάνδαλο, δημιουργώντας νομικό προηγούμενο. Η κομπίνα είχε αποκαλυφθεί πριν από 15 χρόνια, με συνολική ζημιά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Το δικαστήριο επέβαλε ισόβια δεσμά σε τρεις εφοριακούς και έναν υποτιθέμενο βιοτέχνη ενδυμάτων, γύρω από τον οποίο είχαν στήσει την κομπίνα. Ο 71χρονος όμως είχε αφεθεί ελεύθερος προσωρινά, επικαλούμενος λόγους υγείας και δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Έκτοτε ήταν καταζητούμενος από την Αστυνομία.

Ν.ΦΩΤ.
efsyn.gr

Scroll to top