13/04/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΣΤΟΥΣ 58 Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ

Απανωτές καθυστερήσεις λόγω «εκκρεμοτήτων»

      Pin It

Την περασμένη Τρίτη συνεδρίασε η Επιτροπή Επιλογής του Δήμου Αθηναίων και αποφάσισε τον τελικό αριθμό των αστέγων που θα στεγαστούν στην Κοινωνική Πολυκατοικία της οδού Μπουμπουλίνας. Οι 58 δικαιούχοι ζητούν να μπουν στα διαμερίσματα το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, ωστόσο -για άλλη μια φορά- η διαδικασία καθυστερεί λόγω εκκρεμοτήτων, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι αρμόδιοι φορείς.

 

«Αυτές τις μέρες τακτοποιούμε κάποια τελευταία ζητήματα. Τώρα που γνωρίζουμε τα άτομα που θα μπουν στα διαμερίσματα διαμορφώνουμε τους χώρους ανάλογα. Για παράδειγμα, στην περίπτωση που έχουμε μια μαμά με δύο μωράκια, τοποθετούμε στο διαμέρισμα κούνιες», λέει η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, πρόεδρος της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Ανθρώπινοι Ανθρωποι» και εμπνεύστρια της ιδέας, Βέρα Μεσσήνη.

 

Αρχικά, ο αριθμός των αστέγων υπολογιζόταν στα 70 άτομα, όμως -λόγω προβλημάτων που προέκυψαν με τα ποινικά μητρώα ορισμένων από αυτούς- ο αριθμός μειώθηκε τελικά στους 58. «Ας μπει ο κόσμος να κοιμηθεί κάτω από μια στέγη και να κάνει Πάσχα και ξεκαθαρίζουν αργότερα τις εκκρεμότητές τους», μας λέει ο Κώστας, άστεγος και εθελοντής στις εργασίες αποκατάστασης των κτιρίων.

 

Σε επικοινωνία που είχαμε με το γραφείο της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, μας ενημέρωσαν ότι θα προσπαθούσαν να περάσουν το θέμα από τη συνεδρίαση του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ σε ερώτηση της «Εφ.Συν.» για το πού ακριβώς εντοπίζεται το κώλυμα, η απάντηση ήταν: «(…) Κοιτάμε μήπως τοποθετήσουμε και κάποιον φύλακα στον χώρο». Η πρόεδρος της ΜΚΟ κάνει έκκληση να ενεργοποιηθούν όλοι όσοι έχουν ανάγκη από στέγαση και να εγγραφούν στις λίστες του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να μπορέσει να υπάρξει μία επίσημη καταγραφή του αριθμού των αστέγων και να βρεθεί ένα διαμέρισμα για όλους.

 

Διαλεκτή Αγγελή

 

Scroll to top