limeniko1509

12/04/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Διάσωση 41 μεταναστών στη Λέσβο

Στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Περάματος Γέρας και του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης εντόπισαν στην περιοχή Παπάδος τους αλλοδαπούς στην ξηρά, καλά στην υγεία τους.
      Pin It

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για 41 μετανάστες (ανάμεσά τους ένα παιδί και δυο γυναίκες) οι οποίοι επέβαιναν σε ακυβέρνητη βάρκα και το πρωί του Σαββάτου εξέπεμψαν σήμα κινδύνου, ενώ βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή Πλωμαρίου της Λέσβου.

Δυο πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος και ένα σκάφος της Frontex ξεκίνησαν τις έρευνες για εντοπισμό της λέμβου και τελικά το μεσημέρι στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Περάματος Γέρας και του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης εντόπισαν στην περιοχή Παπάδος της Λέσβου, 41 αλλοδαπούς στην ξηρά, όλους καλά στην υγεία τους. Προανάκριση διενεργείται, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από το Λιμενικό Σταθμό Περάματος Γέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιος από τους επιβάτες της λέμβου κάλεσε σε βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης έκτακτης ανάγκης, λέγοντας ότι βρίσκονται σε κίνδυνο.

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

efsyn.gr

Scroll to top