14/04/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Το ΚΚΕ οξύνει την αντιπαράθεση

Στην προσωπική απαξίωση του Αλ. Τσίπρα ποντάρει ο Περισσός.
      Pin It

Στην προσωπική απαξίωση του Αλ. Τσίπρα ποντάρει ο Περισσός

 

Του Φώτη Παπούλια

 

Η στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του ΚΚΕ φαίνεται να μπαίνει σε επικίνδυνες ατραπούς. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», ο γενικός γραμματέας του κόμματος χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «σκυλάκι του καναπέ». Απαντώντας στα περί «καιροσκοπικής αντιμετώπισης των εξελίξεων από την πλευρά του ΚΚΕ» που είχε δηλώσει ο Α. Τσίπρας, ο Δ. Κουτσούμπας απάντησε «[...] Καιροσκοπισμός είναι το να το παίζεις “λιοντάρι” στην Ελλάδα και όταν μιλάς στους Γερμανούς βουλευτές ή στις Βρυξέλλες, να είσαι “σκυλάκι του καναπέ”. Και πολλά άλλα ακόμα».

 

Η ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος δείχνει να ποντάρει στον επαναπατρισμό κρίσιμης εκλογικής βάσης, την οποία είχε απολέσει, και για τον λόγο αυτό προκρίνει την ολομέτωπη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ αφού τα δημοσκοπικά ευρήματα δεν επαληθεύουν τις εκτιμήσεις της.

 

«Οπως δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με τη Ν.Δ ή το ΠΑΣΟΚ, έτσι δεν μπορούμε να συνεργαστούμε και με τον ΣΥΡΙΖΑ, που -παρά τις όποιες επιμέρους διαφορές- είναι στην ίδια όχθη με τους υπόλοιπους. Ανήκει στην ίδια οικογένεια των κομμάτων της Ε.Ε. και του σάπιου, καπιταλιστικού δρόμου», επισήμανε κλείνοντας για πολλοστή φορά την όποια συζήτηση έστω και για «ήπια προσέγγιση διαλόγου» των δύο κομμάτων.

 

Η κριτική λοιπόν απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ αποκτά χαρακτηριστικά μιας οιονεί αντιπαλότητας, η οποία ενδεχομένως ξεφεύγει από τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης και αγγίζει εκείνα της προσωπικής απαξίωσης. Αν η «γραμμή» αυτή αποδειχθεί ικανή να συσπειρώσει αριστερούς ψηφοφόρους, μένει να αποδειχθεί το βράδυ των εκλογών, αν όμως δεν είναι επιτυχής, τότε η ηγεσία του ΚΚΕ θα κληθεί να εξηγήσει τα πιθανά λάθη.

 

Στην ίδια συνέντευξη, ο Δ. Κουτσούμπας απάντησε για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών: «Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μπορεί να να επιταχύνει τις εξελίξεις, όμως οι εκλογές θα καθοριστούν και από άλλες εξελίξεις, σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι οι ευρωεκλογές πρέπει να αποτελέσουν δημοψήφισμα ενάντια στην Ε.Ε., τις κυβερνήσεις και τα κόμματά της».

 

Αναφερόμενος στα νέα πολιτικά σχήματα ήταν απόλυτα σαφής: «Σε αυτά διαβάζουμε την επιδίωξη του συστήματος να διαμορφώσει νέα σχήματα ακόμα και μιας χρήσης, τα οποία θα λειτουργούν συμπληρωματικά στον νέο διπολισμό Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ». Οσον αφορά το Ποτάμι, τόνισε «το θέλουν απλά να λειτουργήσει ως “τσόντα”, άλλωστε ο Στ. Θεοδωράκης δήλωσε πρόθυμος για συνεργασία και με τους δύο, θα μπορούσε να ονομάζεται όπου φυσάει ο άνεμος… Θεωρούμε ότι ο λαός έχει πείρα για να αποφύγει τις παγίδες».

 

Scroll to top