Pin It

Σήμερα γίνεται από τον Πάνο Καμμένο η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά και η ανακοίνωση των συνεργασιών με κινήματα στην αναμέτρηση της 25ης Μαΐου. Για τη συγκρότηση της ευρωλίστας ο πρόεδρος του κόμματος απηύθυνε διαδικτυακή πρόσκληση προς νέους να καταθέσουν τα βιογραφικά τους. Σε ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται ότι «ανταποκρίθηκε μεγάλος αριθμός υποψηφίων με ακαδημαϊκούς τίτλους και εξειδίκευση σε ευρωπαϊκές σπουδές…» Οι υποψήφιοι που προκρίθηκαν θα συμμετέχουν σε ανοιχτή δημόσια κλήρωση.

 

Ονόματα που έχουν ήδη ανακοινωθεί είναι αυτά του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Σγουρίδη, της καθηγήτριας Εφαρμοσμένης Οικονομίας και πρώην μέλους της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωής Γεωργαντά, αλλά και του πρώην πρύτανη του ΕΜΠ, Νίκου Μαρκάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι την τελευταία στιγμή συζητιούνταν τα ονόματα των βουλευτών Νότη Μαριά και Ελενας Κουντουρά, αλλά και του σεισμολόγου Ακη Τσελέντη, του εργατολόγου Γιώργου Ρωμανιά και του καθηγητή Κώστα Ζουράρι.

 

Στην ευρωλίστα θα συμμετάσχουν επίσης η πρόεδρος της Νεολαίας Μανταλένα Παπαδοπούλου και ο συνδικαλιστής της ΔΕΗ Αρης Βατάλης.

 

Κατά τα λοιπά, χθες ο Πάνος Καμμένος, επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας: «Δεν βγήκαμε στις αγορές ως ένα εθνικά κυρίαρχο κράτος. Δανειζόμαστε με αγγλικό δίκαιο και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στην πρόσκληση την οποία δημοσίευσε το υπουργείο Οικονομικών. Εμείς δεν αναγνωρίζουμε ούτε το ομόλογο αυτό. Τους προειδοποιούμε, λοιπόν: Αυτοί που θέλουν να επενδύσουν σε αυτό το ομόλογο δεν θα πληρωθούν ποτέ. Θα διαγραφεί στο σύνολό του».

 

Τάσος Τσακίρογλου

 

Scroll to top