metanastes-plioario-diasosi-astipalaia

14/04/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: 852 μετανάστες διασώθηκαν το Σαββατοκύριακο

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στην Σικελία αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ιταλικού πολεμικού ναυτικού, του οποίου ο επικεφαλής αρνήθηκε ότι η αυξημένη επίβλεψη της Μεσογείου ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να δοκιμάσουν επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
      Pin It

Συνολικά 852 μετανάστες διασώθηκαν το Σαββατοκύριακο από το ιταλικό πολεμικό ναυτικό στη νότια Μεσόγειο, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Σικελία. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το σώμα παρέδωσε στην αστυνομία έναν ύποπτο για παράνομη διακίνηση ανθρώπων. 

Τις τελευταίες εβδομάδες αυξήθηκε ξαφνικά ο αριθμός των μεταναστών που φτάνουν στην χώρα μέσω θάλασσας. Ο επικεφαλής του ιταλικού πολεμικού ναυτικού αρνήθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι η αυξημένη επίβλεψη της Μεσογείου ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να δοκιμάσουν επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.

Τον Οκτώβριο το ιταλικό πολεμικό ναυτικό τέθηκε επικεφαλής μιας ευρείας κλίμακας αποστολής περιπολίας, η οποία εξαπολύθηκε έπειτα από δύο ναυάγια που σημειώθηκαν —το ένα ανοιχτά της Λαμπεντούζα, στο νοτιότερο άκρο της Ιταλίας και το άλλο ανοιχτά της Μάλτας— με τουλάχιστον 400 νεκρούς.

Την Παρασκευή η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 20.000 μετανάστες έχουν διασωθεί από το φθινόπωρο από το πολεμικό ναυτικό. Επίσης, σημείωσε ότι από τον Ιανουάριο 18.500 μετανάστες έχουν φτάσει στην Ιταλία μέσω θαλάσσης, σε σύγκριση με τους σχεδόν 43.000 καθ' όλη την διάρκεια του 2013.

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top