arnia

14/04/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Δεσμεύτηκαν 106 αρνιά προέλευσης Βουλγαρίας

Στη δέσμευση 96 αρνιών βάρους 1.300 κιλών προχώρησαν ελεγκτές τροφίμων μετά από έλεγχο στην κεντρική κρεαταγορά του Ρέντη και σε κρεοπωλείο της Νίκαιας, καθώς οι σφραγίδες καταλληλότητας δεν ήταν ευκρινείς, αλλά ελλιπείς και ασαφείς, κατά παράβαση της ισχύουσας Εθνικής και Ενωσιακής νομοθεσίας.
      Pin It

Εκατόν έξι αρνιά προέλευσης Βουλγαρίας, συνολικού βάρους 1.300 κιλών εντόπισαν και δέσμευσαν οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που έκαναν στην κεντρική κρεαταγορά του Ρέντη και σε κρεοπωλείο στην περιοχή της Νίκαιας.

Τα αρνιά δεσμεύτηκαν καθώς οι σφραγίδες καταλληλότητας υγειονομικού κτηνιατρικού ελέγχου δεν ήταν ευκρινείς, αλλά ελλιπείς και ασαφείς, κατά παράβαση της ισχύουσας Εθνικής και Ενωσιακής νομοθεσίας και επομένως ήταν αδύνατη η ταυτοποίησή τους.

Με αφορμή την δέσμευση των κρεάτων, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου δήλωσε: « Οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά δεν σταματούν τους ελέγχους προκειμένου να προστατεύσουν τους καταναλωτές ειδικά αυτή την περίοδο που είναι αυξημένη η κίνηση στην αγορά του κρεάτων και ειδικότερα των αρνιών. Τα φαινόμενα εισαγωγής ακατάλληλων τροφίμων από χώρες του εξωτερικού θα αντιμετωπιστούν όπως προβλέπει ο νόμος, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση».
ΧΡ.ΠΑΠ.

efsyn.gr

Scroll to top