Marquez-Gabriel-Garcia

15/04/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Εύθραυστη η υγεία του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Η κατάσταση της υγείας του Κολομβιανού νομπελίστα Λογοτεχνίας έχει επιδεινωθεί τον τελευταίο καιρό, ενώ η οικογένειά του ευχαριστεί για τα μηνύματα αλληλεγγύης που λαμβάνει και ζητάει σεβασμό της ιδιωτικής ζωής του συγγραφέα.
      Pin It

Η κατάσταση της υγείας του Κολομβιανού νομπελίστα Λογοτεχνίας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες είναι εύθραυστη, όπως  ανακοίνωσε η οικογένειά του μετά τα δημοσιεύματα ότι ο Μάρκες πάσχει εκ νέου από μεταστατικό καρκίνο.

Στις 8 Απριλίου ο 87χρονος συγγραφέας είχε πάρει εξιτήριο από νοσοκομείο της πόλης του Μεξικό σε αδύναμη κατάσταση ύστερα από οκτώ ημέρες νοσηλείας για πνευμονία.

Ο Μάρκες «συνεχίζει και θα συνεχίσει την ανάρρωση στο σπίτι», προσθέτει η οικογένειά του, ευχαριστώντας για τα μηνύματα αλληλεγγύης που λαμβάνει και ζητώντας σεβασμό της ιδιωτικής ζωής του συγγραφέα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα μεξικανικής εφημερίδας, ο καρκίνος των λεμφαδένων από τον οποίο είχε προσβληθεί ο Μάρκες πριν από 15 χρόνια εμφανίστηκε εκ νέου και τώρα έχει κάνει μετάσταση στους πνεύμονες, τα γάγγλια και το ήπαρ.

Το άρθρο σημειώνει πως η οικογένεια και οι γιατροί αποφάσισαν από κοινού να μην υποβληθεί ο άρρωστος σε ογκολογική θεραπεία, αλλά να του παρασχεθεί ανακουφιστική αγωγή στο σπίτι.

 efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top