16/04/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Και πίστα φόρμουλας με εντολή Σαμαρά!

Η πρόταση του πρωθυπουργού για δημιουργία της στη Δραπετσώνα συγκρούεται με τις εξαγγελίες του υπουργού ΠΕΚΑ για την περιοχή, λέει ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Θοδωρής Δρίτσας.
      Pin It

Η πρόταση του πρωθυπουργού για δημιουργία της στη Δραπετσώνα συγκρούεται με τις εξαγγελίες του υπουργού ΠΕΚΑ για την περιοχή, λέει ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Θοδωρής Δρίτσας

 

Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου

 

Η είδηση που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, ότι ο πρωθυπουργός στηρίζει τη δημιουργία πίστας Formula 1 στη Δραπετσώνα, ο οποίος απέστειλε μάλιστα και επιστολή στον δήμαρχο της περιοχής Λουκά Τζανή, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υποψήφιου δημάρχου Πειραιά Θοδωρή Δρίτσα.

 

«Η χθεσινή επιστολή Σαμαρά, με την οποία εγκρίνει τη δημιουργία πίστας αγώνων αυτοκινήτου Formula 1 εντάσσεται στα διάφορα επί μέρους “success story” που προωθεί η κυβέρνηση – και σημαίνει τσιμέντο», υποστηρίζει ο Θ. Δρίτσας και αποκαλύπτει πως η πρόταση του πρωθυπουργού έχει και την αστεία πλευρά της καθώς συγκρούεται με εξαγγελίες του υπουργού ΥΠΕΚΑ κ. Μανιάτη με τις οποίες υποσχόταν αύξηση του συντελεστή δόμησης και «μη οχλούσες» βιομηχανικές δραστηριότητες στην έκταση των 650 στρεμμάτων.

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως η τέως βιομηχανική ζώνη Δραπετσώνας-Κερατσινίου (περιοχή «Λιπάσματα») δίπλα στο λιμάνι μπορεί και πρέπει να αποδοθεί στους πολίτες, να γίνει πνεύμονας πρασίνου και κέντρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

 

Να σημειωθεί ότι μέσω δελτίου Τύπου που εκδόθηκε από τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας τη Μ. Δευτέρα, έγινε γνωστή η επιστολή του πρωθυπουργού προς τον δήμαρχο της πόλης, στην οποία ο Α. Σαμαράς σημειώνει πως αναγνωρίζει τα οφέλη που μπορεί να έχει ένα τέτοιο έργο τόσο για την ανάπτυξη της περιοχής με τη δημιουργία θέσεων εργασίας όσο και γενικότερα για την Ελλάδα, με την προβολή της αλλά και με την προσέλκυση νέου τουριστικού κοινού.

 

Αναφέρεται επίσης πως επειδή το συγκεκριμένο ζήτημα δεν χωράει προεκλογική μικροπαραταξιακή μιζέρια, ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας καλεί όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις της πόλης να σταθούν αλληλέγγυες σ' αυτή τη σπουδαία πρόταση που θ' αλλάξει μια για πάντα τη μοίρα της περιοχής.

 

Scroll to top