tempi-ergasies

16/04/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Σε πορεία υλοποίησης εννέα έργα στον Αργοσαρωνικό

Η χρηματοδότηση εννέα έργων σε περιοχές του Αργοσαρωνικού εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ενώ δημοπρατήθηκαν δύο ακόμα στην Αίγινα.
      Pin It

Εννέα έργα πρόκειται να υλοποιηθούν στον Αργοσαρωνικό μετά την έγκριση της χρηματοδότησης των προγραμματικών συμβάσεων από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ενώ δημοπρατήθηκαν και άλλα δυο για την Αίγινα.

Τα έργα είναι:

1. Αντικατάσταση του χλοοτάπητα και ελαστικού τάπητα στίβου στο δημοτικό γήπεδο Αίγινας. Προϋπολογισμός: 1.000.000 ευρώ.

2. Βελτίωση οδοστρομάτων της Αίγινας. Προϋπολογισμός: 250.000 ευρώ. Το έργο αφορά εργασίες βελτίωσης της βατότητας των οδοστρωμάτων στις Δημοτικές Κοινότητες Αίγινας, Μεσαγρού, Βαθέως και Κυψέλης του Δήμου Αίγινας συνολικού μήκους 1.252 μέτρων.

3. Συντήρηση ασφαλτικών οδοστρομάτων στο οδικό δίκτυο του δήμου Σαλαμίνας. Προϋπολογισμός: 500.000 ευρώ.

4. Συντήρηση επαρχιακού και λοιπού οδικού δικτύου Σαλαμίνας. Προϋπολογισμός: 500.000 ευρώ. Τ

5. Ανακατασκευή γέφυρας Ψήφτας δήμου Τροιζηνίας. Προϋπολογισμός: 500.000 ευρώ. Αντικείμενο του έργου είναι η αντικατάσταση της κατεστραμμένης γέφυρας με νέα, ακριβώς στην ίδια θέση που βρίσκεται η παλιά γέφυρα και με ίδια περίπου γεωμετρικά χαρακτηριστικά. Με την κατασκευή του έργου θα επιτευχθεί η αποκατάσταση της κυκλοφορίας της δημοτικής οδού που εξυπηρετεί τόσο τις κινήσεις των κατοίκων και των επισκεπτών όσο και τις αγροτικές δραστηριότητες.

6. Αποκατάσταση οδικού δικτύου του δήμου Τροιζηνίας. Προϋπολογισμός: 150.000 ευρώ.

7. Ανάπλαση στην πόλη του Γαλατά (Περί τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.)Προϋπολογισμός: 170.000 ευρώ.
Αντικείμενο του έργου είναι η διαμόρφωση – ανάπλαση της πλατείας περί τον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου Γαλατά, στο Δήμο Τροιζηνίας, συμπεριλαμβανομένων και μικρότερης κλίμακας επεμβάσεων τόσο για την προστασία του κτίσματος του Ι. Ναού όσο και για την αποκατάσταση του οδοστρώματος της οδού που εξυπηρετεί την σύνδεση του χώρου της πλατείας με την παραλιακή οδό του Γαλατά.

8. Επόστρωση δημοτικών δρόμων Αγκιστρίου με κυβόλιθους.Προϋπολογισμός: 455.100 ευρώ.

9. Ασφαλτόστρωση οδών του δήμου Αγκιστρίου. Προϋπολογισμός: 150.000 ευρώ.

 

Δημοπρατήσεις νέων έργων

Διεξήχθησαν με επιτυχία για το νησί της Αίγινας, οι παρακάτω δύο διαγωνισμοί κατασκευής νέων έργων:

1.Δημοπρατήθηκε το έργο «Κατεπείγουσες εργασίες προστασίας Ιεράς Μητροπόλεως Κοιμήσεως Θεοτόκου Αίγινας – Πρώτου Ελληνικού Βουλευτηρίου». Προϋπολογισμού 130.000 ευρώ.

2. Δημοπρατήθηκε το έργο «Ανακατασκευή Λιθόκτιστου τοίχου Δημοτικού Γηπέδου Αίγινας». Προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

efsyn.gr

Scroll to top