20/04/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Εφ' όλης της ύλης η μάχη της Αττικής

Προτεραιότητα της Ρένας Δούρου οι κοινωνικές υποδομές και η αντιμετώπιση της ανεργίας - Ο νυν περιφερειάρχης κάνει προεκλογική εκστρατεία εγκρίνοντας με γοργούς ρυθμούς συμβάσεις έργων συνολικού προϋπολογισμού εκατομμυρίων.
      Pin It

Προτεραιότητα της Ρένας Δούρου οι κοινωνικές υποδομές και η αντιμετώπιση της ανεργίας – Ο νυν περιφερειάρχης κάνει προεκλογική εκστρατεία εγκρίνοντας με γοργούς ρυθμούς συμβάσεις έργων συνολικού προϋπολογισμού εκατομμυρίων

 

Του Στέργιου Ζιαμπάκα

 

Σε σαφή πολιτικά συμπεράσματα αναμένεται να οδηγηθούν όλα τα κομματικά επιτελεία από την εκλογική αναμέτρηση για την Περιφέρεια Αττικής.

 

Οπως και σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής, τα κυρίαρχα μέτωπα είναι δύο. Ο χώρος που εκφράζουν τα κόμματα της μνημονιακής συμπολίτευσης στρέφεται προς την υποψηφιότητα του νυν περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού, ο οποίος επιχειρεί να δημιουργήσει ρεύμα προς τον συνδυασμό του με ένα μπαράζ ανακοινώσεων συμμαχιών με αυτοδιοικητικά στελέχη που προέρχονται κυρίως από τον χώρο της Ν.Δ.

 

Μετά την ανακοίνωση της ένταξης του απερχόμενου δημάρχου Βύρωνα, Νίκου Χαρδαλιά, στον συνδυασμό του Γ. Σγουρού ως υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα, ακολούθησε η προσχώρηση του πρώην δημάρχου Πεύκης, Παύλου Καμάρα, ο οποίος επίσης προέρχεται από τον συντηρητικό χώρο (υπήρξε μάλιστα υπεύθυνος του τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο βραχύβιο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη). Τον δικομματικό χαρακτήρα του συνδυασμού του επιβεβαιώνει και η αναμενόμενη ένταξη του πρώην αντινομάρχη Χάρη Δαμάσκου στην παράταξή του. Αντιθέτως, η πρόσκληση συνεργασίας του Γ. Σγουρού προς τον Γρηγόρη Ψαριανό απορρίφθηκε από τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ.

 

Τα παραπάνω, αν μη τι άλλο, αποδυναμώνουν τον υποψήφιο περιφερειάρχη που έχει επισήμως τη στήριξη της Ν.Δ., Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος παρακολουθεί τον ανθυποψήφιό του Γ. Σγουρό να αξιοποιεί τις στενές σχέσεις του με πρώην και νυν δημάρχους, αλλά και να ανακοινώνει έργα και να εγκρίνει με γοργούς ρυθμούς προγραμματικές συμβάσεις έργων συνολικού προϋπολογισμού εκατομμυρίων, σαν «Μαυρογιαλούρος» όπως τον χαρακτήρισε, εμμέσως πλην σαφώς, ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του στην «Εφ.Συν.».

 

Επομένως η αναμέτρηση των δύο ισχυρότερων (βάσει των δημοσκοπήσεων που έχουν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας) υποψηφίων, Γιάννη Σγουρού και Ρένας Δούρου, αποτελεί μια αναμέτρηση μεταξύ Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

 

Κεντρικά πολιτικά ζητήματα

 

Η προεκλογική αντιπαράθεση των δύο γίνεται με τη μεν Ρ. Δούρου να επικεντρώνει τον λόγο της σε κεντρικά πολιτικά ζητήματα και τον δε περιφερειάρχη να προσπαθεί να απορρίψει τον διαχωρισμό «μνημόνιο – αντιμνημόνιο» και κατ' επέκταση να προσπαθεί απομακρύνει τη συζήτηση από τα ζητήματα που απασχολούν περισσότερο τους κατοίκους μιας περιφέρειας που έχει πληγεί σε μέγιστο βαθμό από τις πολιτικές λιτότητας.

 

Η υποψήφια με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσει στις προτεραιότητές τις κοινωνικές υποδομές και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Σημειώνει, αναφορικά με την έγκριση των συμβάσεων λίγο πριν από τις εκλογές, πως η εν λόγω κίνηση του περιφερειάρχη συνιστά αποθέωση της νοοτροπίας που κατέστρεψε την Ελλάδα, ενώ ως προς τις συμμαχίες που ανακοινώνει ο Γ. Σγουρός σχολιάζει πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θυσιάζει την Περιφέρεια Αττικής στο «βαθύ ΠΑΣΟΚ», προκειμένου να διατηρήσει εν ζωή τον κυβερνητικό εταίρο του.

 

Η Ρ. Δούρου έχει πετάξει το «γάντι» στον Γ. Σγούρο ζητώντας ένα ντιμπέιτ εφ' όλης της ύλης. Ο περιφερειάρχης έχει δηλώσει ανοιχτός σε μια συζήτηση με όλους τους υποψηφίους, «αρκεί να έρθουν να μιλήσουν για την αυτοδιοίκηση». Καθώς φαίνεται το τετ α τετ της προεκλογικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο είναι θέμα χρόνου.

 

Scroll to top