20/04/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Στήνει νέο πλάνο για τον τελικό

Δεν παίζουν οι τιμωρημένοι Κατσουράνης, Αθανασιάδης και Νάτχο. Πρόβλημα η μετακίνηση 20 χιλιάδων οπαδών.
      Pin It

Δεν παίζουν οι τιμωρημένοι Κατσουράνης, Αθανασιάδης και Νάτχο. Πρόβλημα η μετακίνηση 20 χιλιάδων οπαδών

 

Του Κ. Πετρωτού

 

Γεννά πολλά θέματα για τον ΠΑΟΚ εν όψει τελικού η επόμενη μέρα του πολέμου κόντρα στον Ολυμπιακό.

 

Αγωνιστικά και μη. Η πρόκριση δεν ήρθε διόλου αναίμακτα, αφού ο «δικέφαλος» έχασε τρεις παίκτες πρώτης γραμμής. Αθανασιάδης, Νάτχο και Κατσουράνης είναι τιμωρημένοι και δεν θα παίξουν, οπότε ο Γιώργος Γεωργιάδης ήδη ψάχνει τον τρόπο που θα τους αντικαταστήσει στο πλάνο του για το μεγάλο ματς της 26ης Απριλίου.

 

Για την ακρίβεια, ο προπονητής είναι υποχρεωμένος να φτιάξει ένα νέο αγωνιστικό πλάνο, αφού οι παίκτες που έχασε είναι από τους πλέον κομβικούς στη λειτουργία της ομάδας του μέχρι σήμερα.

 

Ο Νάτχο από τη μέρα που ήρθε είχε χτίσει γύρω του όλο το παραγωγικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ενώ ο Αθανασιάδης είναι η μονάδα που έχει πάρει σχεδόν μονοπώλιο το σκοράρισμα. Οσο για τον Κατσουράνη, πέρα από τη δεδομένη εμπειρία του και την ποιότητά του, είναι ίσως και ο μόνος που μπορούσε να αντικαταστήσει τον Ισραηλινό στον ρόλο του. Το πώς θα καλυφθούν τα κενά τους αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για τον Γ.Χ. που έχει και μία άλλη αποστολή να εκπληρώσει.

 

Ποια είναι αυτή; Να πετύχει το γέμισμα των μπαταριών της ομάδας του, που πολλοί φοβούνται πως… άδειασαν, κυρίως ψυχολογικά, στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό τα οποία είχαν πάρει, ακόμη και διά στόματος Σαββίδη, χαρακτήρα… τελικών.

 

Αποτελεί ερώτημα αν οι πανηγυρισμοί με τους οποίους ο κόσμος υποδέχθηκε την πρόκριση επί των «ερυθρολεύκων» (κάποιοι έφτασαν στο σημείο να κόβουν και τα δίχτυα για να τα πάρουν μαζί τους… ενθύμιο) θα αφήσουν ανεπηρέαστους τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Ολο το τεχνικό τιμ, αλλά και η διοίκηση είναι υποχρεωμένοι να δουλέψουν επί αρκετές ώρες πάνω στην ψυχολογική προετοιμασία του τελικού με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, για να πείσουν τους παίκτες να αφήσουν πίσω τους τις δυνατές εμπειρίες από τους προηγούμενους αγώνες και να ρίξουν όλη τη σκέψη τους στην ομάδα του «τριφυλλιού».

 

Και εξωαγωνιστικά, όμως, είναι δεδομένο πως υπάρχει σοβαρό ζήτημα προς επίλυση για τον ΠΑΟΚ. Οι ηλιθιότητες που έκαναν διάφοροι ανεγκέφαλοι στο ντέρμπι της περασμένης Τετάρτης, αποδεικνύουν ότι υπάρχει μια μειοψηφία ικανή να κάνει τη ζημιά στον ΠΑΟΚ και να δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα το βράδυ της 26ης Απριλίου. Η τεράστια μετακίνηση οπαδών στην Αθήνα (δεν είναι μικρό πράγμα να ξεκινήσουν απ' όλα τα μέρη της Ελλάδας περισσότεροι από 20.000 φίλοι της ομάδας) δημιουργεί πολλούς κινδύνους παρεκτροπής και ο επίσημος ΠΑΟΚ οφείλει να πιάσει το άριστα στην οργάνωση της εκδρομής, όταν λίγες μέρες πριν δεν έπιασε ούτε τη βάση.

 

Ο Ιβάν Σαββίδης, αν και με ήπιο τρόπο, ομολόγησε το πρόβλημα και επειδή ακριβώς ήταν στο γήπεδο το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης, ζώντας τα γεγονότα και μέσα από τον αγωνιστικό χώρο, οφείλει να συντονίσει σωστά τους συνεργάτες του.

 

Είναι βέβαιο πως τις επόμενες μέρες θα υπάρχουν συνεχείς επαφές και συσκέψεις με τους εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών προκειμένου να ληφθούν μέτρα περιφρούρησης και αυτοπροστασίας.

 

Με μια πρώτη σκέψη, οι καλές σχέσεις με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού μειώνουν τον κίνδυνο επεισοδίων, αλλά σε τέτοια ματς δεν θέλει και πολύ να ξεφύγει το πράγμα.

 

Scroll to top