20/04/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Κίνδυνος για Champions League

      Pin It

Βαριά τιμωρία που μπορεί να φτάσει μέχρι και σε αφαίρεση βαθμών περιμένει τον ΠΑΟΚ. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι βαθμοί θα αφαιρεθούν λογικά από την ειδική βαθμολογία των πλέι οφ, οπότε η ομάδα δεν αποκλείεται να χάσει την έξοδό της στο Champions League.

 

Από τη στιγμή που ο βαθμολογικός πίνακας της κανονικής περιόδου που έληξε την περασμένη Κυριακή έχει ήδη επικυρωθεί, η όποια αφαίρεση βαθμών θα ξεκινήσει από τα παιχνίδια των πλέι οφ, αν και αυτό βρίσκεται θεωρητικά στην κρίση της επιτροπής που θα εκδικάσει την υπόθεση. Ετσι κι αλλιώς, ο κανονισμός δεν είναι σαφής για τέτοιες περιπτώσεις, αφού παρόμοια περίπτωση δεν έχει απασχολήσει κανένα πειθαρχικό όργανο στο παρελθόν.

 

Περιμένοντας τις εκθέσεις και το κατηγορητήριο, πρέπει να πούμε πως οι ποινές θα περιλαμβάνουν λογικά από τιμωρία έδρας μέχρι και αφαίρεση βαθμών. Σύμφωνα, λοιπόν, με το άρθρο 15 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ και αφού είναι σίγουρο ότι τα επεισόδια θα χαρακτηριστούν «εκτεταμένα», η ομάδα απειλείται με αποκλεισμό της έδρας της από 2 έως 4 αγωνιστικές και αφαίρεση 3 βαθμών για την εισβολή των οπαδών και την επίθεση στους παίκτες και τους παράγοντες του Ολυμπιακού αμέσως μετά τη λήξη.

 

Η σοβαρότητα της κατάστασης πρέπει πάντως να εκτιμηθεί αφού συνταχθουν οι εκθέσεις του διαιτητή και των παρατηρητών. Το τι θα αναφέρουν και ο τρόπος που θα το διατυπώσουν-περιγράψουν παίζει ρόλο στην τελική ποινή. Παρέμβαση αναμένεται και από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα.

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μάνταλος παρέδωσε έκθεση τεσσάρων σελίδων. Συγκεκριμένα, έγραψε για τα καπνογόνα στην έναρξη του αγώνα, τα ψάρια που άφησαν στον πάγκο του Ολυμπιακού και ανέφερε την καθυστέρηση των 75 λεπτών του αγώνα. Επίσης, για την μπανάνα που πέταξε οπαδός του ΠΑΟΚ στον Σαλίνο στο 2ο λεπτό του αγώνα, αλλά δεν μιλάει για την κίνηση του Βραζιλιάνου να την… επιστρέψει στην κερκίδα. Επίσης, περιγράφει με αρκετές λεπτομέρειες τα επεισόδια στη διάρκεια και στο τέλος του αγώνα. Τέλος, για το επεισόδιο Κατσουράνη – Μανιάτη σημειώνει απλά ότι αλληλοσπρώχτηκαν, χωρίς να περιγράφει συνολικά τα γεγονότα που κατέληξαν σε σύρραξη.

 

Scroll to top