papoulias

21/04/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπούλιας: «Η Δημοκρατία δεν μας χαρίστηκε»

Μήνυμα ιστορικής μνήμης για την 47η επέτειο από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών και την επιβολή της δικτατορίας έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Δεν ξεχνιέται και δεν εξωραΐζεται στην πορεία του χρόνου η κατάλυση της Δημοκρατίας πριν από 47 χρόνια», σημειώνει.
      Pin It

Μήνυμα ότι η κατάλυση της Δημοκρατίας πριν από 47 χρόνια ήταν ένα «τραυματικό εθνικό βίωμα, που δεν ξεχνιέται και δεν εξωραΐζεται στην πορεία του χρόνου» έστειλε ο Κάρολος Παπούλιας με αφορμή την επέτειο της 21ης Απριλίου.

Στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει: «Η κατάλυση της Δημοκρατίας πριν από 47 χρόνια ήταν ένα τραυματικό εθνικό βίωμα που δεν ξεχνιέται και δεν εξωραΐζεται στην πορεία του χρόνου. Όχι μόνο επειδή η μαύρη επταετία κατέληξε στην τραγωδία της Κύπρου, αλλά επίσης επειδή η πατρίδα μας έχασε πολύτιμο χρόνο πηγαίνοντας πίσω, αντί για μπροστά. Προκαλεί πάντα δέος ο αγώνας όσων αντιστάθηκαν στη χούντα χάνοντας άλλοι τη ζωή τους, άλλοι την ελευθερία και την υγεία τους, όλοι τους τη βολική ησυχία που προσφέρει η απάθεια και η σιωπή. Σε μέρες όπως η σημερινή, θυμόμαστε ότι η Δημοκρατία δεν μας χαρίστηκε, αλλά κατακτήθηκε και δεν υπάρχει χωρίς δουλειά πολλή».

efsyn.gr

Scroll to top