pao

22/04/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Πράσινα όπλα» και «momentum» για την κούπα!

Χωρίς προβλήματα τραυματισμών λίγες μέρες πριν από τον τελικό με τον ΠΑΟΚ.
      Pin It

Χωρίς προβλήματα τραυματισμών λίγες μέρες πριν από τον τελικό με τον ΠΑΟΚ

 

Του Κ. Μανωλιουδάκη

 

Στο καλύτερο δυνατό τάιμινγκ για τον Παναθηναϊκό από κάθε άποψη έρχεται η πρόκληση του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον ΠΑΟΚ το Σάββατο στο ΟΑΚΑ.

 

Οι «πράσινοι» βρίσκονται στην κορύφωσή τους τόσο σε ό,τι αφορά την ψυχολογική όσο και την αγωνιστική τους κατάσταση. Εχουν πραγματοποιήσει έναν εξαιρετικό δεύτερο γύρο στο πρωτάθλημα, αλλά και ανέτρεψαν τα δεδομένα στο Κύπελλο με τη νίκη-πρόκριση στη ρεβάνς με τον ΟΦΗ στον ημιτελικό.

 

Τα «πράσινα όπλα» εν όψει του τελικού δεν είναι όμως μόνο αυτά.

 

Συγκεκριμένα: το ιατρικό δελτίο, με εξαίρεση τον μεγάλο άτυχο της χρονιάς Εμίρ Μπαϊράμι, προβλέπεται «καθαρό» για τον Παναθηναϊκό, ενώ το ίδιο ισχύει και από πλευράς τιμωριών, μια και κανένας δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με κάρτες. Συν τοις άλλοις στην ομάδα έχουν ενσωματωθεί παίκτες που μπορούν να δώσουν το «κάτι παραπάνω», με πιο πρόσφατη προσθήκη αυτή του Μλάντεν Πέτριτς.

 

Ο Κροάτης, παρότι δεν βρίσκεται στον ίδιο βαθμό ετοιμότητας και ρυθμού συγκριτικά με τους υπόλοιπους «πράσινους», επιβεβαίωσε για πρώτη φορά φέτος στη ρεβάνς με τον ΟΦΗ ότι μπορεί να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στον Παναθηναϊκό. Μην ξεχνάμε επίσης τον Νταβίντ Μέντες που έβγαλε διάφορα προβλήματα στη διάρκεια της χρονιάς, αλλά πλέον είναι απολύτως υγιής προσφέροντας πολύτιμες λύσεις στο τεχνικό τιμ της ομάδας σε άμυνα και μεσαία γραμμή.

 

Ο Γιάννης Αναστασίου θα έχει για πρώτη φορά στη διάρκεια των φετινών αγωνιστικών υποχρεώσεων του Παναθηναϊκού τόσες πολλές λύσεις στη διάθεσή του. Είναι χαρακτηριστικό ότι, εκτός της αρχικής ενδεκάδας που θα επιλέξει, θα υπάρξουν παίκτες στον πάγκο ικανοί να αλλάξουν τον ρου του αγώνα.

 

Ειδικά στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση υπάρχει πληθώρα επιλογών. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι μπορεί να μείνουν εκτός 11άδας ένας από τους Λαγό, Μέντες ή Ατζαγκούν στη μεσαία γραμμή και ένας από τους Πέτριτς, Καρέλη ή Κλωναρίδη στην επίθεση.

 

Το πιο σημαντικό όλων εντούτοις έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο φετινός Παναθηναϊκός πηγαίνει στον τελικό όντας «ψημένος» σε ματς υψηλού δείκτη δυσκολίας και μάλιστα με εξαιρετικό βαθμό στις «εξετάσεις» του. Ο θρίαμβος επί του Ολυμπιακού στο Φάληρο και η (σαφώς πιο εύκολη απ’ ό,τι δείχνει το τελικό 2-1) νίκη επί του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο που προηγήθηκε αποτελούν το καλύτερο τονωτικό. Το… κερασάκι στην «πράσινη» τούρτα τοποθετήθηκε στη ρεβάνς με τον ΟΦΗ, όταν για πρώτη φορά φέτος μπήκε το «πρέπει» στους ποδοσφαιριστές και στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού και ο στόχος επετεύχθη.

 

Scroll to top