22/04/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Το λέει η καρδιά του…

Ο Παναθηναϊκός στις κρίσιμες τελευταίες επιθέσεις έδειξε καθαρότερο μυαλό από τους παίκτες της ΤΣΣΚΑ, η οποία έδειχνε πελαγωμένη.
      Pin It

Ο Παναθηναϊκός στις κρίσιμες τελευταίες επιθέσεις έδειξε καθαρότερο μυαλό από τους παίκτες της ΤΣΣΚΑ, η οποία έδειχνε πελαγωμένη

 

Του Γιάννη Ντεντόπουλου

 

Κατάθεση ψυχής έκανε ο Παναθηναϊκός και τελικά νίκησε με 65-59 σβήνοντας το πρώτο «ματς μπολ» που είχε στη διάθεσή της η ΤΣΣΚΑ.

 

Οι «πράσινοι» μείωσαν σε 2-1 και πλέον ετοιμάζονται για το αυριανό (19.30, ΔΤ) τέταρτο παιχνίδι της σειράς με στόχο να ισοφαρίσουν και να διεκδικήσουν την πρόκριση σε πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι, που, αν χρειαστεί, θα γίνει στη Μόσχα την Παρασκευή.

 

Το σημαντικότερο για τον εξάστερο ήταν ότι νίκησε χωρίς να κάνει σπουδαία εμφάνιση και ότι στις κρίσιμες τελευταίες επιθέσεις έδειξε καθαρότερο μυαλό από τους παίκτες της «ρωσικής αρκούδας», η οποία έδειχνε πελαγωμένη.

 

Το όπλο του «τριφυλλιού» αποδείχτηκε η σκυλίσια άμυνα που έπαιξε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Δεν ήταν μόνο ότι κράτησε την ομάδα του Μεσίνα στους 59 πόντους, αλλά κυρίως ότι της κατέβασε πολύ τα ποσοστά σε σχέση με το δεύτερο ματς της Μόσχας. Η μεγαλύτερη απόδειξη του πάθους που κατέθεσαν στο παρκέ του ΟΑΚΑ οι παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη ήταν ο τρόπος με τον οποίο διεκδίκησαν και πήραν 13 επιθετικά ριμπάουντ, τα οποία τους βοήθησαν να ανανεώσουν πολλές άστοχες ή βιαστικές επιθέσεις.

 

Ειδικά στις στιγμές που άρχισε να προκαλείται αναμπουμπούλα, το «μαμούνι» που λέγεται Ζακ Ράιτ (10 π., 8 ρ.) ήταν αυτός που έδωσε πολύτιμες λύσεις και βοήθησε την ομάδα του να διατηρήσει το προβάδισμα στο σκορ, το οποίο δεν έχασε παρά μόνο μία φορά σε όλο το ματς. Κι όταν η ΤΣΣΚΑ προσπάθησε να «κλέψει» τη νίκη, εμφανίστηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης (9 π., 4 ρ.) που πήρε τις κατάλληλες αποφάσεις, έστειλε την μπάλα εκεί που έπρεπε και έκανε τους συμπαίκτες του να αισθανθούν πιο άνετα, παρά την απειλή του 3-0.

 

Παρεμπιπτόντως, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού με τις 5 ασίστ που μοίρασε χθες έφτασε τις 978 και πέρασε στην πρώτη θέση των πασέρ στην ιστορία της διοργάνωσης, αφήνοντας δεύτερο τον Θοδωρή Παπαλουκά (977), τον οποίο έχει ήδη ξεπεράσει στα κλεψίματα. Σημαντική ήταν επίσης και η εμπειρία του Αντώνη Φώτση (9 π., 7 ρ.) όχι μόνο στην επίθεση αλλά και στις τελευταίες άμυνες που έκριναν τα πάντα.

 

Η ΤΣΣΚΑ (χωρίς τον Τεόντοσιτς και πάλι) κατάφερε να μείνει κοντά χάρη στα μακριά κορμιά που διαθέτει, στη δύναμή της και στον οίστρο του Ουίμς. Ομως, στο τέλος είδε πολύπειρους παίκτες να τα κάνουν θάλασσα.

 

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Αξιζε τη νίκη. Παίξαμε σκληρά από την πλευρά μας, αλλά όχι με την απαιτούμενη ποιότητα για να νικήσουμε. Εγινε ό,τι και στο πρώτο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα και εμείς κάναμε αδικαιολόγητα λάθη», παραδέχτηκε ο τεχνικός των φιλοξενουμένων Ετορε Μεσίνα.

 

Τον επίλογο της βραδιάς έγραψε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος με μια δηκτική δήλωση: «Εκτός από την ΤΣΣΚΑ κερδίσαμε και τους σε εντεταλμένη υπηρεσία διαιτητές».

 

Scroll to top