22/04/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απόνερα …εντός συνόρων

      Pin It

Παράπλευρες απώλειες

 

Περίπου 20.000 ευρώ θα κοστίσει στη Δημόσια Τηλεόραση η δορυφορική μετάδοση των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων. Τόσα είναι τα χρήματα που θα πληρώσει στη NOVA, αφού η ΔΤ δεν έχει τη δυνατότητα να πράξει αυτό που έκανε κάθε χρόνο η ΕΡΤ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ και πρώην δημοσιογράφων της ΕΡΤ. «Η μετάδοση των θεμάτων γινόταν από την ΕΡΤ με επίγειο κρυπτογραφημένο σήμα μέσω των πομπών της ΕΤ1, που είχε τη μεγαλύτερη κάλυψη, και δορυφορικά ως back up μέσω του προγράμματος ERT WORLD. Αλήθεια, τι θα γίνει τώρα; Θα στηθούν δορυφορικά πιάτα της NOVA σε όλα τα εξεταστικά κέντρα; Γιατί φέτος η αποστολή των θεμάτων θα γίνει μόνον δορυφορικά. Πώς αλλιώς, αφού οι περισσότεροι πομποί ανά την Ελλάδα είναι είτε ανενεργοί είτε λειτουργούν στον αυτόματο, αφού δεν υπάρχει ούτε ένας τεχνικός για τη συντήρησή τους;». Επισημαίνουν ακόμη ότι η απόφαση «πέρα από τη σπατάλη των χρημάτων για μια άχρηστη τηλεοπτική (χωρίς τηλεοπτικό περιεχόμενο) δορυφορική συχνότητα και πέρα από το γεγονός τής απ’ ευθείας ανάθεσης στη NOVA, ενώ υπάρχουν και άλλοι φορείς δορυφορικών υπηρεσιών, δημιουργεί σοβαρό προβληματισμό για την αξιοπιστία της μετάδοσης των θεμάτων. Ο πρώτος λόγος είναι ότι η διάλυση του αρμόδιου τμήματος teletext της ΕΡΤ δημιουργεί κινδύνους και φόβους ως προς τη σωστή συντήρηση και λειτουργία των μηχανημάτων που μεσολαβούν στη μετάδοση και βρίσκονται στο Ραδιομέγαρο. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι το δορυφορικό σήμα (όταν δεν υπάρχει εφεδρικός τρόπος μετάδοσης) δεν έχει τη σταθερότητα του επίγειου σήματος και επηρεάζεται πολύ από τις καιρικές συνθήκες, ενώ μπορεί να διακοπεί εντελώς σε περιπτώσεις νεφώσεων και καταιγίδων για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

»Ο κίνδυνος προβλημάτων στην αποστολή των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων προς τα εξεταστικά κέντρα είναι σοβαρός και είναι ακόμα μία από τις παράπλευρες συνέπειες του πραξικοπηματικού κλεισίματος της ΕΡΤ…».

 

…………………………………………………………..

 

Disney Junior στον Alpha

 

Τα δικαιώματα της σειράς κινουμένων σχεδίων Disney Junior εξασφάλισε ο Alpha και ετοιμάζει από τις 5 Μαΐου για τους μικρούς του φίλους ένα ξεχωριστό ταξίδι με οδηγό τη φαντασία. Καθημερινά, στις 07.00 το πρωί και για μία ώρα το κανάλι της Κάντζας θα μεταδίδει αγαπημένες σειρές της Disney, όπως «Η Λέσχη του Μίκυ», «Σοφία, η πριγκίπισσα», «Ο Τζέικ και οι Πειρατές της Χώρας του Ποτέ» κ.ά. Πρόκειται για παραγωγές που προβάλλονται σε 110 χώρες και σε 15 διαφορετικές γλώσσες.

 

……………………………………………………

 

Προσφυγή στο ΕΣΡ

 

Στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης προσέφυγαν οι πρόεδροι των κομμάτων Δημιουργία, ξανά! και Δράση, Θάνος Τζήμερος και Θεόδωρος Σκυλακάκης, καταγγέλλοντας τον συστηματικό αποκλεισμό τους από τα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας. Οπως σημειώνουν, ενώ τα δύο κόμματα, ως συνασπισμός, είχαν ποσοστό στις τελευταίες εκλογές 1,6%, έχουν μόλις «το ένα δέκατο του μεριδίου που τους αναλογεί στα δελτία ειδήσεων και στις ενημερωτικές εκπομπές των εθνικών τηλεοπτικών σταθμών, κατά παράβαση του νόμου και του Συντάγματος που προβλέπει “την υποχρέωση για αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων”. Το φαινόμενο του σχεδόν ολοκληρωτικού αποκλεισμού από τα τηλεοπτικά δελτία, που διαρκεί εδώ και πάρα πολύ καιρό, επιβεβαιώνεται από τις σχετικές δημοσιευμένες μετρήσεις με βάση τις οποίες τα δύο κόμματα έχουν λιγότερο από 0,2% μερίδιο τηλεοπτικού χρόνου…» .

 

Scroll to top