22/04/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο πιο τυχερός λαθρεπιβάτης

      Pin It

Τύχη βουνό είχε ο 16χρονος έφηβος, ο οποίος κατάφερε να επιβιώσει σε πολικές θερμοκρασίες (έως 62 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν) και χωρίς επαρκές οξυγόνο σε υψόμετρο 12.000, επί πέντε και πλέον ώρες, κρυμμένος στην καταπακτή όπου αναδιπλώνονται, μετά την απογείωση, οι τροχοί του αεροσκάφους, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία Hawaiian Airlines.

 

Ο 16χρονος, ο οποίος είναι κάτοικος της Σάντα Κλάρα στην Καλιφόρνια και το όνομά του δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, μέσα στην πρώτη ώρα της πτήσης έχασε τις αισθήσεις του, για να τις ανακτήσει 40 λεπτά μετά την προσγείωση του αεροπλάνου στο Μάουι. Μισολιπόθυμος, κατάφερε να κατεβεί στον διάδρομο, όπου εντοπίστηκε να περιπλανιέται ζαλισμένος, από υπαλλήλους της εταιρείας, οι οποίοι κάλεσαν το FBI. Το αγόρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με υποθερμία, αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αν και πολύ εξουθενωμένος, είναι σε γενικές γραμμές καλά στην υγεία του κι έχει διαφύγει κάθε κίνδυνο. Οι αρχές εξετάζουν τώρα εάν θα του απαγγείλουν κατηγορίες.

 

Οπως ανακοίνωσε χθες το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, το αγόρι το έσκασε απ’ το σπίτι του για άγνωστους λόγους, πήγε στο αεροδρόμιο του Σαν Χοσέ, πήδηξε τον περιμετρικό φράχτη του αεροδρομίου και κατάφερε να κρυφτεί στην καταπακτή των τροχών χωρίς να γίνει αντιληπτός, παραμένοντας εκεί επί σχεδόν έξι ώρες. Από το 1947, οπότε άρχισαν να τηρούνται στοιχεία, περίπου 100 λαθρεπιβάτες έχουν «ταξιδέψει» με τον ίδιο τρόπο, ωστόσο μόλις το 25% εξ αυτών κατάφεραν να επιζήσουν…

 

Δ.Σ.Φ.

 

Scroll to top