22/04/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μετά τα φλας, «νηστεία» στην Κοινωνική Κατοικία

Οι πρώτοι άστεγοι μπήκαν στο κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας, οι φωτογράφοι απαθανάτισαν το έργο του δημάρχου (λίγο πριν από τις εκλογές) και τελικά ΜΚΟ και εθελοντές τούς έκαναν το τραπέζι το Πάσχα, για να μη μείνουν νηστικοί.
      Pin It

Οι πρώτοι άστεγοι μπήκαν στο κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας, οι φωτογράφοι απαθανάτισαν το έργο του δημάρχου (λίγο πριν από τις εκλογές) και τελικά ΜΚΟ και εθελοντές τούς έκαναν το τραπέζι το Πάσχα, για να μη μείνουν νηστικοί…

 

Του Δημήτρη Αγγελίδη

 

Μπορεί ο δήμαρχος Αθηναίων να εγκαινίασε την Τετάρτη μπροστά στους δημοσιογράφους την πρώτη κοινωνική κατοικία για αστέγους στην οδό Μπουμπουλίνας, όμως φαίνεται πως ο δήμος ήταν ανέτοιμος για την επόμενη μέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», οι πέντε–έξι οικογένειες που μπήκαν στο κτίριο τη Μεγάλη Πέμπτη (από τις υπόλοιπες 17 οικογένειες, οι περισσότερες αναμένεται να μπουν σήμερα) παραλίγο να μείνουν πασχαλιάτικα χωρίς τροφή. Ο δήμος δεν είχε φροντίσει να εξασφαλίσει τρόφιμα, παρ’ όλο που έχει αναλάβει τη σίτιση όσων μένουν στην πολυκατοικία.

 

Τελικά και αυτό το ζήτημα αφέθηκε στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Η μη κερδοσκοπική εταιρεία «Ανθρώπινοι Ανθρωποι», η ίδια που είχε την πρωτοβουλία του προγράμματος κοινωνικής κατοικίας και το έφερε σε πέρας παρά τις καθυστερήσεις από την πλευρά του δήμου, μοίρασε στις οικογένειες τρόφιμα μακράς διαρκείας, ενώ τελευταία στιγμή εξασφαλίστηκαν από την εταιρεία, από αλληλέγγυους και από εθελοντές κρέας και πατάτες για το πασχαλινό τραπέζι.

 

Ερωτήματα

 

Η «Εφ.Συν.» δεν κατάφερε να έχει μιαν απάντηση από την αρμόδια αντιδήμαρχο στο ερώτημα, γιατί δεν είχε φροντίσει ο δήμος να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του όσον αφορά τη σίτιση των οικογενειών, παρ’ όλο που εγκαινίασε το πρόγραμμα και που -όπως φαίνεται- είχε στη διάθεσή του παραπάνω από… αρκετό χρόνο. Η πολυκατοικία ήταν έτοιμη πριν από τέσσερις μήνες και παραπάνω, η ανακαίνιση από εθελοντές και η επίπλωση από δωρεές και εισφορές ιδιωτών είχε ολοκληρωθεί, αλλά η στέγαση των ανθρώπων καθυστερούσε λόγω γραφειοκρατικών εμποδίων.

 

«Τα θέματα σίτισης και στέγασης των άστεγων της Αθήνας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνονται αντικείμενο προεκλογικής προβολής και εκμετάλλευσης. Προφανώς, αυτό δεν περιλαμβάνεται στο αξιακό σύστημα του απερχόμενου δημάρχου κ. Καμίνη. Ολως τυχαίως, η είσοδος των δικαιούχων στην πρώτη κοινωνική στέγη του δήμου καθυστέρησε τόσο, ώστε να αξιοποιηθεί ψηφοθηρικά ως πράξη κοινωνικής ευαισθησίας μέσα στο Πάσχα. Τα φλας των φωτογραφιών έκρυψαν όμως το γεγονός ότι ο δήμος αδιαφόρησε πλήρως για τη σίτιση των δικαιούχων», δήλωσε στην «Εφ.Συν.» η Ιωάννα Κοντούλη, υποψήφια δήμαρχος Αθηνών με την παράταξη Πρωτοβουλία για μια Νέα και Οικολογική Αθήνα (ΠΝΟΙΚΑ).

 

Scroll to top