25/04/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Κακλαμάνης από τα… παλιά

Ο δεξιός υποψήφιος δήμαρχος εξήγγειλε ξανά αυτά που είχε εξαγγείλει και το .
      Pin It

Ο δεξιός υποψήφιος δήμαρχος εξήγγειλε ξανά αυτά που είχε εξαγγείλει και το 2006

 

Οράματα για την Αθήνα εξήγγειλε ο υποψήφιος πρώην δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης, προσαρμοσμένα στις ανάγκες της μνημονιακής πραγματικότητας, αλλά και αντιγραφή εκείνων που είχε εξαγγείλει το 2006 και, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν ακόμα σε εξέλιξη το 2010. Τα καινούργια αφορούν τη δημιουργία εναλλακτικού αεροδρόμιου, την αναβίωση θεσμών όπως τα Παναθήναια, την ολοκλήρωση του μεγάλου περιπάτου της Αθήνας και πεζοδρομήσεις.

 

Ο πανηγυρικός απολογισμός του έργου του στο Μέγαρο το 2010, τυπώθηκε τότε σε 110 ολόκληρες σελίδες, ενώ μόλις 57 σελίδες είναι το νέο πρόγραμμα. Τότε όλα τα μεγάλα έργα ήταν σε «εξέλιξη» (Προμπονάς, Ελαιώνας, Κουντουριώτικα, Μεταξουργείο, Ακαδημία Πλάτωνος, Αλσος Παγκρατίου, Αγορά Κυψέλης, Πλ. Θεάτρου, Ψυρρή) ενώ, όπως επισήμαινε στο φυλλάδιο, είχε γίνει μια πολύ χρηστή διοίκηση. Ετσι, 111 μελέτες είχαν εκπονηθεί, κοινωνικές δράσεις είχαν προγραμματιστεί, 12.500 δέντρα είχαν φυτευτεί (κατά δήλωσή του), 132 στρέμματα πρασίνου είχαν δημιουργηθεί (;), κατεδαφίσεις είχαν εξαγγελθεί.

 

Σήμερα όλα αυτά εξαγγέλλονται ξανά, με το σύνθημα «πιάνουμε το νήμα εκεί που το είχαμε αφήσει», με το ερώτημα να παραμένει: Γιατί άραγε δεν έγιναν τότε και θα γίνουν τώρα;

 

Μερικά από τα έργα του Νικήτα Κακλαμάνη, που πάντως σίγουρα θυμούνται οι πολίτες, ήταν: η «φωτογραφική» αγορά του κτιρίου στην οδό Μητροπόλεως (7.000.000 ευρώ), η ανακατασκευή του πολυτελούς εστιατορίου «Μποσκέτο» στο πάρκο του «Ευαγγελισμού», τα 10.000 ευρώ τον μήνα ενοίκιο για το αμαρτωλό Μουσείο Πασά της χούντας, η δαπανηρή Διπλή Ανάπλαση Α.Ε., οι κάδοι και τα απορριμματοφόρα των 50 εκατ. με «φωτογραφικό» διαγωνισμό, η βίλα Δρακοπούλου, οι εκριζώσεις στο αλσάκι της οδού Κύπρου, το δάνειο των 50 εκατ., το ξερίζωμα των νεραντζιών και πολλά πολλά άλλα παρόμοια.

 

Πρώτος και κυρίαρχος στόχος του νέου οράματος είναι φυσικά η ασφάλεια (εδώ ταυτίζεται με τον Αρη Σπηλιωτόπουλο). Εντύπωση προκαλεί το όψιμο ενδιαφέρον για τους Ρομά, που θυμίζουμε ότι είχαν σωρηδόν εκδιωχθεί από τον Ελαιώνα για το χατίρι του Βωβού και της Διπλής Ανάπλασης.

 

Α.Ψ.

 

Scroll to top