ypourgeio-nautilias

25/04/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Κινητοποιήσεις στο υπ. Ναυτιλίας

Οι υπάλληλοι του υπουργείου αντιδρούν στις διατάξεις για την αξιολόγηση του προσωπικού, χαρακτηρίζοντάς τες αντισυνταγματικές.
      Pin It

Κινητοποιήσεις προαναγγέλουν για την ερχόμενη εβδομάδα οι πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου Ναυτιλίας με αφορμή την εφαρμογή των διατάξεων για την αξιολόγηση του προσωπικού, που οι ιδιοι υποστηρίζουν οτι είναι αντισυνταγματικές.

Τα συνδικαλιστικά σωματεία καλούν όλους τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα για άμεσες ενέργειες ώστε να καταλάβουν κάποιοι ότι «δεν είναι απλή διοικητική διαδικασία οι απολύσεις πολιτικού προσωπικού και κάποιοι άλλοι ότι το ΥΝΑ δεν θα γίνει στρατόπεδο».

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων στο ΥΝΑ με ανακοίνωσή του τονίζει οτι «η απόφαση αυτή και η ποσόστωση που θα προκύψει θα σημαδέψει το εργασιακό μέλλον όλων των εργαζομένων στο ΥΝΑ γιατί σχετίζεται με τις διαθεσιμότητες του 2015 και τη μισθολογική εξέλιξη όλων μας. Παρ΄όλα αυτά αντιμετωπίζεται σαν απόφαση ρουτίνας από την προϊσταμένη της Δ/νσης Προσωπικού που αρκείται στη διεκπεραίωση εγγράφων».

«Ο νόμος 4250/14 δεν είναι νόμος για πραγματική αξιολόγηση του προσωπικού αλλά η εφαρμογή πολιτικών και μνημονίων από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου που στοχεύει στην συνέχιση των απολύσεων το 2015. Ο μακιαβελικής έμπνευσης νόμος του Κυριάκου Μητσοτάκη οδηγεί στον εργασιακό κανιβαλισμό για αυτό θα αγωνιστούμε για να μην περάσει» συμπληρώνουν.

ΧΡ.ΠΑΠ.

efsyn.gr

Scroll to top