Vilanova-Tito

25/04/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

«Έφυγε νωρίς» ο Τίτο Βιλανόβα

Πέθανε σε ηλικία 45 ετών, ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα, χτυπημένος από καρκίνο.
      Pin It

Σε ηλικία μόλις 45 ετών, ο πρώην προπονητής της ισπανικής Μπαρτσελόνα έχασε την άνιση μάχη με τον καρκίνο. Η μάχη του Βιλανόβα με τον καρκίνο ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2011. Την ημέρα που η ομάδα ταξίδευε στην Ιταλία για αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπαρτσελόνα ανακοίνωνε ότι ο (τότε) βοηθός προπονητής Τίτο Βιλανόβα έμεινε πίσω για λόγους υγείας. Υποβλήθηκε σε εγχείρηση αφαίρεσης κακοήθους όγκου από την παρωτίδα και κατόπιν υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Στις 7 Δεκεμβρίου επέστρεψε στις προπονήσεις της ομάδας και σιγά σιγά έκανε την εμφάνισή του στο πλευρό του Πεπ Γουαρδιόλα και στους αγώνες. Στις 27 Απριλίου ανακοινώθηκε ότι θα είναι ο διάδοχός του στον πάγκο των «μπλαουγράνα».

Και όταν παρουσιάστηκε επίσημα από τον σύλλογο, στις 15 Ιουνίου, δήλωσε σε μια αποστροφή του λόγου του: «Η πρόκληση του να διαδέχεσαι τον Πεπ είναι τεράστια, αλλά όχι μεγαλύτερη από το να ξεπερνάς τον καρκίνο…».

Δυστυχώς, ο καρκίνος «επέστρεψε» τον Δεκέβριο του 2012 και – αν και αρχικά υπήρξε αισιοδοξία – τελικά «λύγισε» τον Βιλανόβα. Στη σύντομη, όπως αποδείχθηκε, προπονητική του καριέρα, πέρασε από τους πάγκους της Παλαφρουγέλ (2003-04), της δεύτερης ομάδας της Μπαρτσελόνα (2007-08), και της ίδιας της «Μπάρτσα», αρχικά ως βοηθός του Πεπ Γκουαρδιόλα (2008-12) και στη συνέχεια ως πρώτος προπονητής (2012).

 

Σχετικά θέματα:

 
efsyn.gr

Scroll to top