sewol korea

26/04/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Για εγκληματική αμέλεια κατηγορούνται όλοι οι υψηλόβαθμοι του «Sewol»

Οι εισαγγελικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης κατά τεσσάρων ακόμη μελών του οχηματαγωγού, ύστερα από την σύλληψη 11 μελών, περιλαμβανομένου του καπετάνιου. Οι 15 κατηγορούνται ότι δεν βοήθησαν τους επιβάτες να εγκαταλείψουν το πλοίο όταν άρχισε να βυθίζεται.
      Pin It

Κατηγορίες για εγκληματική αμέλεια απαγγέλθηκαν εις βάρος και των 15 υψηλόβαθμων μελών του πληρώματος του νοτιοκορεατικού οχηματαγωγού, το οποίο βυθίστηκε στις 16 Απριλίου με αποτέλεσμα 187 να χάσουν τη ζωή , κυρίως παιδιά που πήγαιναν σχολική εκδρομή, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα.

Οι εισαγγελικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης εναντίον τεσσάρων ακόμη μελών του πληρώματος του «Sewol» ύστερα από την σύλληψη 11 μελών, περιλαμβανομένου του καπετάνιου. Οι 15 κατηγορούνται ότι δεν βοήθησαν τους επιβάτες να εγκαταλείψουν το πλοίο όταν άρχισε να βυθίζεται.

Οι έρευνες εντοπισμού των σορών των επιβατών συνεχίζονται, ενώ οι διασωθέντες είναι 147 και 115 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται.

Το πλοίο μετέφερε 476 άτομα όταν ξαφνικά πήρε κλίση και βυθίστηκε, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, κοντά στις νοτιοδυτικές ακτές της Νότιας Κορέας.

 

Σχετικό θέμα: Νέες συλλήψεις για το ναυάγιο

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top