bgenopoulos

26/04/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρ ομαδόν κατά Βγενόπουλου!

Κόμματα και πολιτικοί ηγέτες σημειώνουν πως ο πρώην πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας είναι ορθός στο θέμα διαπλοκής πολιτικών και επιχειρηματιών αλλά λανθασμένος στο ότι το «παίζει αθώα περιστερά», μετά τις δηλώσεις του με αιχμηρούς ισχυρισμούς κατά πολιτικών, κομμάτων και υπουργών.
      Pin It

Λευκωσία- Ανταπόκριση: Άκης Φάντης

Πυρ ομαδόν κατά του Ανδρέα Βγενόπουλoυ από κόμματα και πολιτικούς ηγέτες μετά τις δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή και τους ισχυρισμούς που διατύπωσε με αιχμές κατά πολιτικών, κομμάτων και υπουργών. Ο πρώην πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας Ανδρέα Βγενόπουλος είχε πει, μεταξύ άλλων, ότι σημερινός αρχηγός κόμματος επικοινώνησε μαζί του για παραχώρηση δανείου €100 εκ. στον επιχειρηματία ανάπτυξης γης και ξενοδόχο Μιχαλάκη Λεπτό.

«Το 2008 ο κ. Λεπτός παρουσιάστηκε στη Λαϊκή και ζήτησε δάνειο 100 εκατ. ευρώ, συνοδευόμενος με μετέπειτα υπουργό, ενώ επικοινώνησε μαζί μου σημερινός αρχηγός κόμματος», είχε δηλώσει ο κ. Βγενόπουλος. «Τότε δεν ήταν αρχηγός κόμματος», σημείωσε ο νυν πρόεδρος της MIG. H Λαϊκή δεν ενέκρινε το δάνειο «και μου είπαν ότι κινδυνεύει η τράπεζα να γίνει εχθρός τους συστήματος», ανέφερε. Ο όμιλος Λεπτός με σημερινή λακωνική ανακοίνωση απάντησε με μια λαϊκή κυπριακή ρήση: «Όποιος δεν ντρέπεται, ο κόσμος είναι δικός του». Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, τον οποίο φωτογραφίζει με τις δηλώσεις του ο κ. Βγενόπουλος, δήλωσε: «Όση αλήθεια έχει η θέση του κύριου Βγενόπουλου ότι καμία σχέση δεν έχει ο ίδιος με τον κύριο Ζολώτα, άλλη τόση αλήθεια έχουν όλα τα υπόλοιπα που κατά καιρούς ισχυρίζεται».

«Θέλω να δηλώσω ξεκάθαρα, κατηγορηματικά και έντονα ότι δεν γνωρίζω τον κ. Βγενόπουλο, δεν τον συνάντησα ποτέ, ούτε συνομίλησα μαζί του, είτε τηλεφωνικά, είτε δια ζώσης ποτέ», ήταν η χθεσινή απάντηση του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άνδρου Κυπριανού. «Είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω ότι ο «σημερινός αρχηγός κόμματος», στον οποίο αναφέρεται ο κ. Βγενόπουλος, δεν είμαι εγώ.», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος. «Εμείς δεν είχαμε σχέσεις με τον κ. Βγενόπουλο, ούτε πήραμε χρήματα από οποιαδήποτε εταιρεία συνεργάτη του κ. Βγενόπουλου», δήλωσε σήμερα η ΕΔΕΚ. «Εμείς ως Οικολόγοι που δεν έχουμε καμία φιλία και αλισβερίσι με κανένα Βγενόπουλο ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιου τύπου κύριο», αναφέρουν οι οικολόγοι σε σημερινή ανακοίνωση.

Σημειώνουν ότι ο κ. Βγενόπουλος είναι ορθός στο θέμα διαπλοκής πολιτικών και επιχειρηματιών αλλά λανθασμένος στο ότι το «παίζει αθώα περιστερά». Τον κάλεσε να έρθει στην Κύπρο και να δικαστεί αντί να κρύβεται στα πολυτελή του γραφεία στην Αθήνα. Τέλος, ο Γιώργος Λιλλήκας της Συμμαχίας Πολιτών δήλωσε χθες «ότι καμία σχέση ή επαφή είχα με τον κύριο Βγενόπουλο». «Ζητώ, για να υπάρξει άπλετο φως στη διαπλοκή , ο γενικός εισαγγελέας να κλητεύσει τον κ. Βγενόπουλο στην Κύπρο έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία διερεύνησης όλων των δανείων της Λαϊκής Τράπεζας», είπε.

 

efsyn.gr

Scroll to top