obama

26/04/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Υποστήριξη στη Μαλαισία από τον Ομπάμα

Ο Ομπάμα είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που μεταβαίνει στη Μαλαισία μετά τον Λίντον Τζόνσον, το 1966. Η επίσκεψη στη Μαλαισία, όπως και η γενικά η περιοδεία αυτή, έχει κυρίως στόχο να υπογραμμίσει τους δεσμούς ασφάλειας των ΗΠΑ με την Ασία.
      Pin It

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ευρισκόμενος στον προτελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην Ασία, εξέφρασε την υποστήριξή του προς τις μαλαισιανές αρχές, οι οποίες δέχονται επικρίσεις για την αναποτελεσματικότητα των ερευνών για τα συντρίμμια της πτήσης MH370 που εξαφανίσθηκε στις 8 Μαρτίου.

Ο Ομπάμα δήλωσε πως «γνωρίζει ότι ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος. Θα δουλέψουμε μαζί. Η υποστήριξη υπάρχει πάντα», ανέφερε ο μαλαισιανός υπουργός Μεταφορών Χισαμουντίν Χουσέιν, μεταφέροντας δηλώσεις που έκανε ο αμερικανός πρόεδρος.

Μετά την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, ο Ομπάμα έφθασε σήμερα στη Μαλαισία, χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό, στο πλαίσιο μιας μεγάλης περιοδείας του στην Ασία η οποία θα ολοκληρωθεί με μια επίσκεψη στις Φιλιππίνες, όπου αναμένεται τη Δευτέρα.

Ο Ομπάμα είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που μεταβαίνει στη Μαλαισία μετά τον Λίντον Τζόνσον, το 1966. Η επίσκεψη στη Μαλαισία, όπως και η γενικά η περιοδεία αυτή, έχει κυρίως στόχο να υπογραμμίσει τους δεσμούς ασφάλειας των ΗΠΑ με την Ασία μέσα σ' ένα πλαίσιο εδαφικών εντάσεων με την Κίνα.

Αύριο, Κυριακή, ο Ομπάμα θα έχει συνομιλίες με τον Νατζίμπ Ραζάκ και θα επισκεφθεί το Εθνικό Τέμενος της Κουάλα Λουμπούρ.

 

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top