28/04/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αναγκαίο το νέο οικοδόμημα

Ολοι επισημαίνουν ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μπουν οργανόγραμμα, πλάνο και στόχοι. Ο Αγγελος Αναστασιάδης απέρριψε πρόταση να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ!.
      Pin It

Ολοι επισημαίνουν ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μπουν οργανόγραμμα, πλάνο και στόχοι. Ο Αγγελος Αναστασιάδης απέρριψε πρόταση να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ!

 

Του Κ. Πετρωτού

 

Η επόμενη μέρα του διασυρμού του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας βρήκε τα στελέχη, το τεχνικό τιμ και τους παίκτες της ομάδας να περιμένουν την αντίδραση του Ιβάν Σαββίδη. Ο μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου» είχε στείλει από χθες μηνύματα, θέλοντας να δείξει πόσο ενοχλήθηκε για την απώλεια του Κυπέλλου, από την ανάπαυλα ακόμη του σαββατιάτικου αγώνα.

 

Τότε… έκανε ντου στα αποδυτήρια της ομάδας (είναι ρητορικό το ερώτημα, αν υπάρχει ένα στέλεχος στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ να του πει ότι αυτά τα πράγματα απαγορεύονται σε οποιοδήποτε στοιχειωδώς σοβαρό σύλλογο…) και κατσάδιασε τους παίκτες φωνάζοντας: «Γιατί παίζετε έτσι; Οταν σας φέραμε στον ΠΑΟΚ ήσασταν καλύτεροι»! Και άλλα πολλά παρόμοια.

 

Χθες, έγινε σύσκεψη με τον πρόεδρο Ζήση Βρύζα και τον προπονητή Γιώργο Γεωργιάδη, που δεν πήγε στην προπόνηση γι’ αυτό τον λόγο, προκειμένου να καθοριστεί πώς θα πορευθεί η ομάδα στα πλέι οφ που αρχίζουν την Τετάρτη.

 

Ωστόσο, αυτό είναι μόνο ένα πρόβλημα των τρεχουσών ημερών. Και φυσικά το ζήτημα δεν είναι αν θα συνεχίσει ή όχι ο Γεωργιάδης (που δεν θα συνεχίσει!) και αν θα μπορούσε να επιστρέψει στην ομάδα ο Αγγελος Αναστασιάδης, για τον οποίο δημιουργήθηκε φημολογία λόγω της παρουσίας του στα επίσημα του ΟΑΚΑ με πρόσκληση του ΠΑΟΚ, δίπλα στους γιους του ομογενή επιχειρηματία.

 

Υπάρχει κάτι πιο σημαντικό και αφορά τη συνολική λειτουργία της ΠΑΕ επί ημερών Σαββίδη. Ηδη ο κόσμος της ομάδας, στη συντριπτική πλειονότητά του, φωνάζει μετά το σαββατιάτικο τελικό ότι είναι ανάγκη να αλλάξουν τα πάντα, τόσο στη λειτουργία όσο και στη σύνθεση των στελεχών της ΠΑΕ.

 

Ολοι έχουν αντιληφθεί ότι αν δεν δοθούν συγκεκριμένοι ρόλοι σε συγκεκριμένους ανθρώπους (π.χ. να υπάρχει τεχνικός διευθυντής, υπεύθυνος για τις μεταγραφές και τον αγωνιστικό σχεδιασμό από κοινού με τον προπονητή), δεν μπορεί να στηθεί μια αξιόπιστη ομάδα. Κι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι άφθαρτοι, καθώς τα πρόσωπα που τώρα συγκροτούν το στενό τιμ συνεργατών του Σαββίδη, συγκεντρώνουν την έντονη αμφισβήτηση του κόσμου.

 

Πάνω σ’ αυτή τη λογική, ο Σαββίδης, όντως, θα ήθελε τον Αναστασιάδη πρόεδρο στην ΠΑΕ. Ομως, ο Μακεδόνας τεχνικός αισθάνεται προπονητής, και αυτό το έχει ξεκαθαρίσει πριν από καιρό στον μεγαλομέτοχο.

 

Κοντολογίς, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πρέπει να αποκτήσει επιτέλους τη λειτουργία μιας κανονικής εταιρείας που θα είναι οργανωμένη με τέτοιο τρόπο που δεν θα χρειάζεται ο Σαββίδης να δίνει λύσεις της τελευταίας στιγμής. Θα έχει πλάνο, οργανόγραμμα και στόχους που δεν θα εξαντλούνται στο «θέλω το πρωτάθλημα και το Κύπελλο φέτος».

 

Κόντρα σε μια ομάδα του… προπονητή, όπως είναι ο Παναθηναϊκός, το μάθημα που όλοι είδαν πως πρέπει να πάρει ο ΠΑΟΚ είναι να σταματήσει το ράβε-ξήλωνε…

 

Scroll to top