29/04/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

„Λίγο ακόμη…

 

Οσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές τόσο ξεκαθαρίζουν τα μέτωπα στον χώρο των ΜΜΕ, με μια στράτευση που είχαμε να δούμε από τη δεκαετία του 1980. Τελευταίο -και ύψιστο- δείγμα, η «γραμμή» που διατυπώνει χωρίς περιστροφές στο κυριακάτικο «Πρώτο Θέμα» ο εθνικός κομιστής DVD, Θέμος Αναστασιάδης: «Αραγε θα πρυτανεύσει η λογική να στηρίξουμε λίγο ακόμη Σαμαρά, τώρα που δείχνει κάποια αποτελέσματα ή η ψήφος εκδίκησης που “μυρίζει” από παντού; Κλασικοί νοικοκυραίοι συζητάνε ανά την επικράτεια ότι, βρέξει χιονίσει, θα το στείλουν το μήνυμα. Κι αν είναι μόνο στις δημοτικές, έχει καλώς… Κι αν πάει σε δέκα πλευρές, στον Θεοδωράκη, στους Οικολόγους, στους Χρυσαυγίτες και δεν ξέρω πού αλλού, μπερδεύεται η σαλάτα. Αν όμως υπερχειλίσει προς ΣΥΡΙΖΑ…»

 

Τ.Κωστ.

 

……………………………………..

 

„Παραμένει πρόεδρος…

 

Παραμένει ακόμη πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» ο Χάρης Τομπούλογλου, παραδέχεται ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης σε γραπτή απάντησή του στη Βουλή προς τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Εχουν περάσει πέντε μήνες από το σκάνδαλο με τον «γαλάζιο» πολιτευτή, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης και παθητική δωροδοκία, καθώς φέρεται να έλαβε 25.000 ευρώ από διαφημιστική εταιρεία για να της αναθέσει έργο του νοσοκομείου. Λόγω όμως νομικών περιορισμών (το ίδρυμα είναι κληροδότημα) έχει ζητηθεί η αντικατάστασή του από τον Αθ. Μπίνη, αλλά την απόφαση πρέπει να την εγκρίνει το Πρωτοδικείο Αθηνών.

 

Χ.ΙΩ.

 

……………………………………..

 

„Στην Καισαριανή

 

Σε ιδιαίτερα ενθουσιώδες κλίμα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της παράταξης «Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής» για το μικρασιατικό τραγούδι, παρουσία του Στέλιου Ελληνιάδη, μέλους της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, του υποψήφιου δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης, Γιώργου Κοντόσταυλου, και πλήθους κόσμου. Μιλώντας στο κοινό, ο κ. Ελληνιάδης αναφέρθηκε στις συνθήκες στις οποίες αναπτύχθηκε κι άνθησε το μικρασιατικό τραγούδι. Ο κ. Κοντόσταυλος απηύθυνε κάλεσμα σε όλες και όλους να δώσουν το στίγμα της εποχής αναβιώνοντας την ισχυρή πολιτισμική προσφυγική κληρονομιά και την αγωνιστική παράδοση της Καισαριανής χτίζοντας ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

 

Στ.Ζ.

 

………………………………………

 

„Αδιαφορία

 

«Οι πρώην πρωθυπουργοί Κ. Σημίτης, Κ. Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου απάντησαν 109 φορές. Ακόμα και ο Λ. Παπαδήμος στους έξι μήνες που διετέλεσε πρωθυπουργός προσήλθε 3 φορές και απάντησε σε επίκαιρες ερωτήσεις» υπενθυμίζει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο Αλ. Τσίπρας, για να δείξει την παντελή «αδιαφορία» τού πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του προς τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς. Πράγματι, στις 60 επίκαιρες ερωτήσεις που έχει δεχτεί απ’ όλα τα κόμματα κατά τη διάρκεια της διετούς θητείας του, ο Αντ. Σαμαράς δεν έχει απαντήσει ούτε σε μία…

 

Ε.Δ.Β.

 

………………………………………

 

„«Ρήγμα στα Δυτικά»

 

Θέλοντας να μετατρέψει τους καταγγελτικούς λόγους σε καθημερινή παρέμβαση στα πράγματα του Αιγάλεω, η ανεξάρτητη αριστερή δημοτικο-πολιτική κίνηση «Ρήγμα στα Δυτικά» ολοκλήρωσε το ψηφοδέλτιό της και συμμετέχει στις επικείμενες εκλογές με υποψήφιο δήμαρχο Αιγάλεω τον γιατρό Πέτρο Παπανικολάου. Δίνοντας έμφαση στην αλληλεγγύη «που χτίζεται στις γειτονιές», η παράταξη καλεί για την ανάδειξη δημοτικών συμβούλων που «μπαίνουν μπροστά στους αγώνες του αιγαλεώτικου λαού για τα δικαιώματά του στην εργασία, την υγεία, τη στέγη, την ελευθερία».

 

Στ.Ζ.

 

………………………………………

 

„Ενας Υδραίος;

 

Ποιητικά κάρφωσε χθες τον Γιώργο Παπανδρέου ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Στρατηγέ, τι γύρευες στη Λάρισα, εσύ ένας Υδραίος;» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δανειζόμενος τον τελευταίο στίχο από το ποίημα του Νίκου Εγγονόπουλου «Μπολιβάρ». Στην «καθομιλουμένη», για τον κ. Βενιζέλο η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού με τον Φώτη Κουβέλη σε εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ ήταν άστοχη και λανθασμένη και δεν είχε καμιά δουλειά εκεί.

 

Δ.Κ.

 

……………………………………….

 

„Προσδοκίες

 

«Προσδοκούμε καλύτερες υπηρεσίες υγείας απ’ ό,τι στο παρελθόν, ξοδεύοντας λιγότερα χρήματα, όταν τελειώσουν οι μεταρρυθμίσεις που χωρίς τη βοήθεια των Γερμανών δεν θα καταφέρναμε» δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του Χέρμαν Γκρόε, στο περιθώριο της άτυπης συνόδου των υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Ζάππειο. Προσδοκώμεν και ανάστασιν νεκρών και ζωήν του μέλλοντος αιώνος…

 

Ντα.Β.

 

…………………………………………

 

„Για το νερό

 

Την αποχώρησή του από τον συνδυασμό του Αρη Σπηλιωτόπουλου ανακοίνωσε ο Μανώλης Αγγελάκης, συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος δήλωσε ότι ο συνδυασμός της Ν.Δ. για τον Δήμο Αθηναίων «δεν ενδιαφέρεται για τη μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού». Η αποχώρησή του συνέπεσε με την επίσκεψη του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ. Ο υποψήφιος δήμαρχος με την «Ανοιχτή Πόλη» δήλωσε χθες ότι «η σιωπή και η αμηχανία τόσο του κ. Καμίνη όσο και του κ. Σπηλιωτόπουλου για το ζήτημα του νερού δείχνουν την απροκάλυπτη ευθυγράμμισή τους με το Μνημόνιο, και μάλιστα σε ένα θέμα με δραματικές κοινωνικές επιπτώσεις για τους πιο αδύναμους».

 

Δ.Κ.

 

……………………………………….

 

„Για τις συνεργασίες

 

Ο Π. Λαφαζάνης δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση του Δ. Κουτσούμπα, ο οποίος σε συνέντευξή του (εφημερίδα «REALnews») είχε υποστηρίξει πως οι θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας «βολεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ, του δίνουν το απαραίτητο αριστερό άλλοθι». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της ιστοσελίδας Iskra.gr απάντησε: «Κανείς δεν προσφέρει άλλοθι σε κανέναν και πολύ περισσότερο το Αριστερό Ρεύμα και η Αριστερή Πλατφόρμα, που μάχονται για την ισχυροποίηση και ριζοσπαστικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και τη συνεργασία όλων των αριστερών δυνάμεων». Και έριξε το «καρφί» στον γραμματέα του ΚΚΕ για την άρνησή του στο ζήτημα της συνεργασίας: «Αν μια τέτοια αριστερή συνεργασία είχε επιτευχθεί, τότε η ανατροπή θα είχε ήδη προχωρήσει… Αυτή είναι η πραγματική Ρόδος». Πληρωμένη απάντηση, αρκεί να καταλάβουν στον ΣΥΡΙΖΑ οι θιασώτες της συνεργασίας ότι για το ΚΚΕ η Ρόδος απέχει «σταδίους τεσσαράκοντα».

 

Φ.Π.

 

………………………………………

 

„Πολιτική αγωνία

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελοκήπων θέλησε να οργανώσει χθες μια δημόσια συζήτηση γύρω από τα προβλήματα της περιοχής μεταξύ των υποψήφιων δημάρχων Αθηναίων και το «παρών» έδωσε μόνο ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. «Οι κ. Καμίνης και Σπηλιωτόπουλος δεν εμφανίστηκαν, με τον πρώτο να μη στέλνει ούτε εκπρόσωπο της παράταξής του. Αποφεύγουν συστηματικά τον δημόσιο διάλογο και την προγραμματική αντιπαράθεση» σχολίασε ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», συμπληρώνοντας πως η «τακτική αυτή δείχνει την προγραμματική ένδεια και την πολιτική αγωνία των δύο κυβερνητικών υποψήφιων».

 

Στ.Ζ.

 

…………………………………………

 

„Βιβλιάριο για τον… σκύλο

 

Αληθινή ιστορία: Το δημοτικό συμβούλιο στην πόλη Στόκτον της Βρετανίας κατηγορεί δημότη του για «εκλογική απάτη», επειδή δήλωσε τον σκύλο -ένα ροντβάιλερ ονόματι Δία- ως ενήλικο μέλος της οικογένειάς του κι επομένως ως ψηφοφόρο! Στη μήνυση αναφέρεται ότι ο ιδιοκτήτης συμπλήρωσε ο ίδιος τα στοιχεία του σκύλου του στη σχετική απογραφή. Ο ιδιοκτήτης, από την άλλη, υποστηρίζει ότι όχι μόνο δεν έγραψε τίποτα, αλλά έκανε ένα προφανές αστείο: όταν ρωτήθηκε πόσα είναι τα μέλη της οικογένειάς του είπε: «Εγώ, η σύζυγός μου και ο γιος μου, που είναι μικρός και δεν ψηφίζει. Εχουμε και τον Δία που ζει μαζί μας και είναι περίπου 63 ετών σε σκυλίσια χρόνια»! Προφανώς ο υπάλληλος δεν είχε χιούμορ και έστειλε εκλογικό βιβλιάριο στον Δία.

 

Ε.Π.

 

………………………………………

 

„Στο Χαϊδάρι

 

Στην παρουσίαση του προγράμματος και του ψηφοδελτίου του συνδυασμού καλούν τους δημότες του Χαϊδαρίου οι «Πολίτες σε Δράση – Οικολόγοι Πράσινοι» και ο υποψήφιος δήμαρχος Θοδωρής Σπηλιόπουλος. Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη στις 19.00 στη Στέγη Πολιτισμού (πρώην ΝΕΛΕ) Κολοκοτρώνη 36. Ο συνδυασμός στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Οικολόγους Πράσινους.

 

Στ.Ζ.

 

…………………………………………………………

 

Σενάρια, φανταστικά και πραγματικά

 

Το πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.» για την εισαγγελική κλήση στο ΠΑΣΟΚ για τα οικονομικά του ενέπνευσε την πολιτική κίνηση Π80 να προβεί στα ακόλουθα σενάρια: Στο πρώτο, φανταστικό, η Χαρ. Τρικούπη «αποφασίζει να διεκδικήσει πάλι το χαμένο ηθικό κύρος της και δημοσιεύει το πόρισμα των ελεγκτικών εταιρειών που η ίδια ζήτησε». Στο δεύτερο (πραγματικό) σενάριο, το ΠΑΣΟΚ «θάβει το πόρισμα μετατρέποντας τα οικονομικά του από ζήτημα δημοσίου ενδιαφέροντος σε άθλια εσωκομματική ίντριγκα και διασύρεται από τη Δικαιοσύνη ως κοινός απατεών». Και συνεχίζει ο συντάκτης του Π80 στην ανάρτηση στο facebook: «Στην πρώτη, έχουμε το ΠΑΣΟΚ των αρχών και των ιδεών που τιμά την ιστορία του. Στη δεύτερη περίπτωση, έχουμε το ΠΑΣΟΚ της μικροπολιτικής και των συμφερόντων, που καταρρέει…».

 

Δ.Κ.

 

Scroll to top