listeia-axaia-maziotis

29/04/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛ.ΑΣ.: Ο Ν.Μαζιώτης πίσω από ληστεία σε τράπεζα στην Αχαΐα

Από βιολογικό υλικό που βρέθηκε σε σφαίρα που πέτυχε αστυνομικό στην συμπλοκή που έγινε στις 10 Μαρτίου σε υποκατάστημα της τράπεζας «Πειραιώς» στην Κλειτορία Αχαΐας, συνδέουν τη ληστεία με τον Νίκο Μαζιώτη και τον Επαναστατικό Αγώνα.
      Pin It

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., έρευνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε συνδυασμό με αποτελέσματα που προέκυψαν από εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, δείχνουν ότι το βιολογικό υλικό στη σφαίρα που πέτυχε αστυνομικό κατά τη διάρκεια της ληστείας, η οποία έγινε στις 10 Μαρτίου σε υποκατάστημα της τράπεζας «Πειραιώς» στην Κλειτορία Αχαΐας, ταυτοποιήθηκε με αυτό του καταζητούμενου Νίκου Μαζιώτη.

Το βιολογικό υλικό ανιχνεύτηκε σε κάποια από τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν κατά τη σύλληψη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», στο σπίτι στη οδό Ανθέων 3 στα Καλύβια Αττικής, όπου έμεναν οι καταζητούμενοι τρομοκράτες Νίκος Μαζιώτης και Παναγιώτα Ρούπα.

Η ανακοίνωση αναφέρει πως τα αντικείμενα είχαν βρεθεί διαμερίσματα – κρυσφύγετα στις οδούς Μηδείας 7 και Πάρου στην Κυψέλη και Σαραντόγλου 35 στη Νέα Φιλαδέλφεια, που χρησιμοποιούσε η ίδια τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και σε «γιάφκα» στην οδό Αιγίνης 8 και Ύδρας στην Κυψέλη, όπου βρέθηκε το σύνολο σχεδόν του οπλισμού καθώς και προκηρύξεις της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Το ίδιο βιολογικό υλικό ανιχνεύθηκε και σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του ο καταζητούμενος με αριθμό κυκλοφορίας ΖΗΙ-4209.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ληστές είχαν πάρει 4.000 ευρώ από τα ταμεία, γιατί δεν άνοιγε το χρηματοκιβώτιο, όπως είχαν σχεδιάσει. Ένας από τους δύο αστυνομικούς τραυματίστηκε στο πόδι μετά από πυροβολισμό στη συμπλοκή με τους δράστες, καθώς ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός της τράπεζας.

Διέφυγαν με κλεμμένο ΙΧ μάρκας NISSAN SUNNY το οποίο στη συνέχεια έκαψαν, ενώ πυροβόλησαν εναντίον και του δεύτερου αστυνομικού που ήταν απέξω, χωρίς όμως, να τον τραυματίσουν.

 

efsyn.gr

Scroll to top