30/04/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΠΩΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Αφήνουν τους πάγκους για τον δρόμο επ’ αόριστον

      Pin It

Πρόθεση να παραμείνουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς καταγράφεται στις τάξεις των πωλητών και παραγωγών λαϊκών αγορών, οι οποίοι αντιτίθενται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης. Οπως αναφέρουν μέλη των Ομοσπονδιών Λαϊκών Αγορών, οι επίμαχες διατάξεις απειλούν να «εξοντώσουν» χιλιάδες επαγγελματίες πωλητές και παραγωγούς.

 

Ο κλάδος δηλώνει ικανοποιημένος από τη χθεσινή κινητοποίηση, κατά την οποία προχώρησαν στον συμβολικό αποκλεισμό της Κεντρικής Λαχαναγοράς του Ρέντη. Το μέλλον και η μορφή των αντιδράσεων θα καθοριστούν από τις Ομοσπονδίες σήμερα, οπότε οι παραγωγοί και οι πωλητές θα προχωρήσουν, στις 10.30, σε δωρεάν διανομή τροφίμων στους καταναλωτές, στις εξής λαϊκές: Ανω Ν. Σμύρνη στην οδό Ελλησπόντου, Περιστέρι στον Αγιο Αντώνιο, Κολωνός στην οδό Επιδαύρου, Δραπετσώνα στην οδό Ρήγα Φεραίου, Νίκαια στην οδό Φιλαδελφείας, Μενίδι στο δημαρχείο, Ελευσίνα στην οδό Εθν. Αντιστάσεως.

 

Για την Πρωτομαγιά, ο κλάδος έχει αποφασίσει να συμμετάσχει στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση μαζί με τους υπόλοιπους εργαζομένους. Με ανακοίνωση-επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, οι Ομοσπονδίες Λαϊκών Αγορών ζητούν το συντομότερο συνάντηση με τον ίδιο, προκειμένου να αναζητηθεί μια κοινή λύση. Ο κλάδος θα επιδιώξει συναντήσεις και με τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

 

* Θεσσαλονίκη. Με δωρεάν διανομή των προϊόντων τους σε Καμάρα και Μάλγαρα, σήμερα, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι παραγωγοί και οι πωλητές των λαϊκών αγορών και στη Θεσσαλονίκη. Χθες, συγκεντρώθηκαν συμβολικά έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, τον οποίο ενημέρωσαν για τις θέσεις τους και ζήτησαν τη στήριξή του. «Συνεχίζουμε την απεργία μας, κλείνουμε τις λαϊκές αγορές, ενώ για την Παρασκευή έχουμε προγραμματίσει συνέλευση για το τι μέλλει γενέσθαι» δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας, Βασίλης Μακρίδης.

 

Στ.Ζ., Ν.Φωτ.

 

Scroll to top