02/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Και ψεύτικες υποσχέσεις στο νοσοκομείο της ντροπής

      Pin It

Την περασμένη Κυριακή στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού οι οροθετικοί, κυρίως, κρατούμενοι -απελπισμένοι από την απόλυτη απραξία του υπουργείου σχετικά με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους- έβαλαν φωτιές σε στρώματα, ενώ ο καπνός έπνιξε το σύνολο των ασθενών. Οταν οι άνθρωποι φτάνουν να βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους με τόσο ακραίους τρόπους και λίγο μετά την αποχή τους από φάρμακα και συσσίτιο, οι ψεύτικες υποσχέσεις είναι η μέθοδος που ισοδυναμεί με λάδι στη φωτιά…

 

Τα μέτρα του υπουργείου Δικαιοσύνης για αποφυλάκιση των βαριά ασθενών έχουν τόσες «υποσημειώσεις», που στην ουσία δεν αφορούν παρά ελάχιστους, ενώ ήδη μεταφέρθηκαν εκεί κι άλλοι κρατούμενοι. Ακόμα ο νέος θάλαμος δεν είναι έτοιμος, οι κρατούμενοι ζουν άθλια ο ένας πάνω στον άλλο, ακόμα οι γιατροί δεν έχουν πάει, το νοσοκομείο ακόμα δεν έχει κάνει τις απαιτούμενες εξετάσεις και ο χρόνος κυλάει αντίστροφα.

 

Ούτε ένας δεν πήγε να τους δει και να συνομιλήσει ξανά για τα αίσχη των θαλάμων και μόνον η διευθύντρια των φυλακών το βράδυ εκείνο προσπάθησε να ηρεμήσει τους εξεγερμένους. Διακόσιοι ασθενείς σε χώρο για 60, που την περασμένη βδομάδα έβαψαν μόνοι τους τα κελιά, προσπαθώντας να επιζήσουν με κάποιο τρόπο, δεν είναι δυνατόν να περιμένουν άλλο μια λύση. Οσο απασχολημένο κι αν είναι λόγω εκλογών και συναφών ζητημάτων, το υπουργείο Δικαιοσύνης οφείλει επιτέλους να κάνει κάτι.

 

Α.Ψ.

 

Scroll to top