04/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Στις κάλπες… με τον φόβο της κάλπης

Με τον εφιάλτη της εκλογικής συντριβής της Ελιάς ζει ο Ευάγγ. Βενιζέλος και επιχειρεί να κλείσει τα εσωκομματικά προβλήματα ανοίγοντας μέτωπο με τη ΔΗΜΑΡ.
      Pin It

Με τον εφιάλτη της εκλογικής συντριβής της Ελιάς ζει ο Ευάγγ. Βενιζέλος και επιχειρεί να κλείσει τα εσωκομματικά προβλήματα ανοίγοντας μέτωπο με τη ΔΗΜΑΡ

 

Του Δημήτρη Κουκλουμπέρη

 

Με τον φόβο του εκλογικού καταποντισμού της Ελιάς, που θα μπορούσε να προκαλέσει πτώση της κυβέρνησης και άρα η χώρα θα οδηγηθεί λίαν συντόμως σε πρόωρες εθνικές εκλογές, προσέρχεται στην κάλπη των ευρωεκλογών το ΠΑΣΟΚ.

 

Την ίδια ώρα στη Χαριλάου Τρικούπη επικρατεί διάχυτη ανησυχία για το εσωκομματικό τοπίο λόγω της πιθανότητας η 25η Μαΐου να αποτελέσει αφετηρία εξελίξεων σχετικά με το ζήτημα της ηγεσίας.

 

Ως κίνηση αντιπερισπασμού στο πεδίο της προεκλογικής τακτικής του ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιχειρεί να μεταφέρει την αντιπαράθεση από το εσωτερικό του κόμματός του στην απέναντι πλευρά εξαπολύοντας επιθέσεις στη ΔΗΜΑΡ, με την οποία εξάλλου θα αντλήσουν ψήφους από μια παραπλήσια εκλογική δεξαμενή.

 

Πάντως ο Φώτης Κουβέλης φροντίζει να σηκώνει το γάντι που του πετά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Είναι πολιτικά παράλογο τη μια μέρα να απευθύνει πρόταση συνεργασίας στη ΔΗΜΑΡ και την άλλη να τη χαρακτηρίζει παράσιτο. Να χαίρεται τον πολιτικό πολιτισμό και την αισθητική του» δήλωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την Κέρκυρα.

 

Επιπλέον το επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη, με σκοπό να απαντήσει στην επίμονη κριτική της πλήρους ταύτισης με τη Ν.Δ., στήνει επικοινωνιακούς καβγάδες με τον μεγαλύτερο εταίρο, όπως συνέβη την περασμένη εβδομάδα για το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, και παράλληλα σπεύδει -στο ίδιο πλαίσιο- να υπενθυμίσει τη θετική συμβολή του ΠΑΣΟΚ στη δικομματική, δίνοντας στη δημοσιότητα παρεμβάσεις που πραγματοποίησε την τελευταία διετία με επίκεντρο την καθημερινότητα του πολίτη.

 

Κανίβαλοι

 

Η προσεχής διπλή εκλογική αναμέτρηση θα είναι μια ιστορική δοκιμασία για το μικρότερο κόμμα της συγκυβέρνησης και πλέον τα ηγετικά στελέχη του δεν διστάζουν να φανερώσουν την αγωνία τους για τη συντριβή που βρίσκεται «προ των πυλών».

 

Το κύριο άγχος είναι αντί της Ελιάς να υπερψηφιστεί από ένα κομμάτι κεντρογενών ψηφοφόρων, που προτάσσουν τη σταθερότητα, η Ν.Δ. λόγω πόλωσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να ενταθεί η εσωκομματική αμφισβήτηση στο ΠΑΣΟΚ, που δεν θα μπορεί να συνεχίσει να διαδραματίζει κυβερνητικό ρόλο.

 

«Κάνουν λάθος όσοι υποστηρίξουν τη Ν.Δ. και «κανιβαλίσουν» το ΠΑΣΟΚ» επισήμανε χθες με ανάγλυφο τρόπο ο κ. Βενιζέλος (thetoc.gr) σε μια απέλπιδα προσπάθεια ενίσχυσης της συσπείρωσης υπέρ του κοινού σχήματος που στηρίζει το κόμμα του.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», στη Χαριλάου Τρικούπη ξορκίζουν την επανάληψη μιας κατάστασης αντίστοιχης με τον Ιούνιο του 2012, όταν το ΠΑΣΟΚ υπέστη συντριπτικές διαρροές προς τη Ν.Δ. εξαιτίας των κινδυνολογικών διλημμάτων του Αντώνη Σαμαρά.

 

Οι ίδιες πηγές αναγνωρίζουν επίσης ως αντιξοότητα «που βλάπτει» τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου, για τον οποίο προβλέπουν μάλιστα ότι δημιουργεί «σκηνικό σύγκρουσης» εν είδει εκδίκησης από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Η πραγματική μάχη μάλλον δεν έχει ξεκινήσει…

 

Scroll to top