peripoliko-sillipseis

03/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Συνελήφθη και τέταρτο μέλος της συμμορίας «Ροζ Πανθήρες»

Πρόκειται για έναν 26χρονο σέρβικης καταγωγής, όπως και τα υπόλοιπα συλληφθέντα μέλη της σπείρας, που αποτελεί το μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» των διωκτικών αρχών διεθνώς, τα οποία κατηγορούνται από την ΕΛ.ΑΣ. για 14 διαρρήξεις κοσμηματοπωλείων αξίας 550.000 ευρώ.
      Pin It

Συνελήφθη ακόμα ένα μέλος της εγκληματικής σπείρας «Ροζ Πάνθηρες», το απόγευμα του Σαββάτου στην Κυψέλη. Η τέταρτη σύλληψη μέλους της οργάνωσης, που ενέχεται σε σωρεία ληστειών και διαρρήξεων σε κοσμηματοπωλεία, είναι ένας 26χρονος σέρβικης καταγωγής, όπως και τα υπόλοιπα συλληφθέντα μέλη της σπείρας.

Αφού εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, στην προσπάθειά του να διαφύγει τους απώθησε και τους χτύπησε με τα χέρια και τα πόδια, όμως ακινητοποιήθηκε και  θα  οδηγηθεί σήμερα Σάββατο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στην κατοχή του καθώς και στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ανάμεσα σε άλλα: μία πλαστή ταυτότητα βουλγαρικών αρχών, μία πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης βουλγαρικών αρχών, ένα πιστόλι τύπου replica και μία κουκούλα τύπου full face.

Αναζητείται ακόμη ένα μέλος της σπείρας του οποίου τα στοιχεία έχουν ταυτοποιηθεί. Κατηγορούνται από την ΕΛ.ΑΣ. για 14 διαρρήξεις κοσμηματοπωλείων, που συνολικά τους είχαν αποφέρει περίπου 550.000 ευρώ.

Ο χαρακηριστικός τρόπος δράσης των «Ροζ Πανθήρων», συμμορία που δρα σε όλη την Ευρώπη και για τον λόγο αυτό υπάρχει συνεργασία μεταξύ των ευρωπαΐκών αρχών ασφάλειας και της Interpol, είναι η επονομαζόμενη μέθοδος ram raiding, δηλαδή ο εμβολισμός της εισόδου με οχήματα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο «πονοκέφαλος» των διωκτικών αρχών διεθνώς για κλοπές τεράστιας αξίας κοσμημάτων και έργων τέχνης.

 

efsyn.gr

Scroll to top