Venizelos-Euaggelos-Elia

03/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: «Όχι από τώρα, είναι πολύ νωρίς για μια γεροντική σοφία»

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προειδοποιεί με Τίτο Πατρίκιο ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και σημειώνει ότι το σενάριο για αποτυχία της Ελιάς «προϋποθέτει ότι κάποιοι θέλουν να καταστραφεί η χώρα, να πέσει η κυβέρνηση, να οδηγηθεί ασύντακτα η Ελιά και το ΠΑΣΟΚ σε βουλευτικές εκλογές».
      Pin It

Μετά τον Εγγονόπουλο, ο Πατρίκιος. Με ποιητικό τρόπο, για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα, επιλέγει να στείλει τα πολιτικά του μηνύματα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Συγκεκριμένα, με τους στίχους του Τίτου Πατρίκιου «όχι από τώρα, είναι πολύ νωρίς για μια γεροντική σοφία» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαμηνύει στους επίδοξους δελφίνους του κόμματος και κυρίως στην πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει την αρχηγία, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Μάλιστα, για να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του ο κ. Βενιζέλος σημειώνει με συνέντευξή του στα ΝΕΑ ότι το σενάριο που θέλει να αποτυγχάνει εκλογικά η Ελιά και ορισμένα στελέχη μετέπειτα να θέσουν ζήτημα ηγεσίας «προϋποθέτει ότι κάποιοι θέλουν να καταστραφεί η χώρα, να πέσει η κυβέρνηση, να οδηγηθεί ασύντακτα η Ελιά και το ΠΑΣΟΚ σε βουλευτικές εκλογές».

«Νομίζω ότι τέτοια σύνθεση κυνισμού και ανοησίας», συμπληρώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος «δεν μπορεί να υπάρξει και εάν κάποιος την διατυπώσει αυτή τη σύνθεση, δεν θα βρει κανέναν οπαδό».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διατηρεί αναλλοίωτο το διακύβευμα της αναμέτρησης της 25ης Μαϊου, τονίζοντας ότι «χρειάζεται ένα αποτέλεσμα που να μην επιδέχεται διφορούμενες αναγνώσεις και να μη θέτει σε αμφιβολία την κυβερνητική σταθερότητα», ενώ τέλος απευθύνει έκκληση για στήριξη του ψηφοδελτίου της Ελιάς, εξηγώντας ότι «αν η Ελιά, μέσα στην οποία μάχεται το ΠΑΣΟΚ, δεν στηριχθεί επαρκώς, υπάρχει πρόβλημα για τις ισορροπίες, τον προσανατολισμό και την αντοχή της κυβέρνησης και της εθνικής στρατηγικής».

 

Δ.Κ.

 

efsyn.gr

Scroll to top