xristodoulos-xiros

03/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛ.ΑΣ.: Γενετικό υλικό του Χρ.Ξηρού στο φάκελο-βόμβα στο Α.Τ. Ιτέας

Το DNA που βρέθηκε στον παγιδευμένο με εκρηκτικό μηχανισμό φακέλο, που εστάλη πριν λίγες μέρες στο αστυνομικό τμήμα Ιτέας, ταυτίζεται με το DNA που ανιχνεύτηκε στο αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε στην Αθήνα ο καταζητούμενος δραπέτης της «17 Νοέμβρη», σύμφωνα με την αστυνομία.
      Pin It

Από τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. μετά από ελέγχο DNA, ανιχνεύτηκε γενετικός τύπος άνδρα, ο οποίος ταυτίζεται με τον ίδιο γενετικό τύπο άνδρα, που ανιχνεύτηκε σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποίησε για τη μεταφορά και διαφυγή του ο Χριστόδουλος Ξηρός στις 5 Ιανουαρίου 2014.

Αυτό κατά τους αστυνομικούς βεβαιώνει την εκδοχή τους ότι ο «Μανώλης»  της «17 Νοέμβρη» συνεργάζεται με την τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Υπενθυμίζεται ότι η βόμβα αποτελούνταν από μισό κιλό εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ μαζί με καρφιά, βίδες, μπουλόνια και άλλα μεταλλικά αντικείμενα, μπαταρία και πυροκροτητή και ότι εστάλη την Τρίτη 29 Απριλίου, με παραλήπτη τον διοικητή του Α.Τ. Ιτέας.

Ο φάκελος-βόμβα ήταν ο ίδιος με αυτόν που είχε σταλεί στις 24 Ιουνίου 2013 στον τότε υπουργείο Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο υπασπιστής του, αστυνομικός διευθυντής Γιώργος Βασιλάκης.

Την ευθύνη για την αποστολή του δέματος έχει αναλάβει με προκήρυξη στην ιστοσελίδα Inerarma η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», στην οποία αναφέρουν η επιλογή του αστυνομικού τμήματος ως στόχου έγινε καθώς «είναι το μέρος που ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε ο κρατούμενος Ιλί Καρέλι πριν παραδοθεί στους τελευταίους δήμιούς του, στις φυλακές Νιγρίτας.

 

efsyn.gr

Scroll to top