napoli-epeisodia

04/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

SPORT

Κυπελλούχος η Νάπολι στον «τελικό της ντροπής»

Για πέμπτη φορά στην ιστορία της κατέκτησε τον τίτλο καθώς επιβλήθηκε με 3-1 της Φιορεντίνα στον τελικό, που ξεκίνησε με καθυστέρηση μίας ώρας, λόγω βίαιων επεισοδίων ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων και την αστυνομία. Ένας οπαδός της Νάπολι τραυματίστηκε στο στήθος από πυροβολισμό και ο δράστης συνελήφθη.
      Pin It

Η Νάπολι είναι η νέα Κυπελλούχος Ιταλίας, καθώς στον τελικό Κυπέλλου στο Στάδιο Olimpico της Ρώμης που  ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου μίας ώρας λόγω βίαιων επεισοδίων, επιβλήθηκε με 3-1 της Φιορεντίνα. Για «τελικό της ντροπής» κάνουν λόγο τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αφού πριν την έναρξη του αγώνα σημειώθηκαν συγκρούσεις ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων και τις αστυνομικές δυνάμεις στους δρόμους της «αιώνιας πόλης».

Ένας οπαδός της Νάπολι τραυματίστηκε στο στήθος από πυροβολισμό, φέρει σοβαρότατα τραύματα στην σπονδυλική στήλη και στον πνεύμονα και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη. Άλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν στα χέρια και τα πόδια.

Ένας οργανωμένος φίλαθλος της ομάδας Ρόμα συνελήφθη από την ιταλική αστυνομία με την κατηγορία ότι πυροβόλησε τους τρεις φιλάθλους. Ο 48χρονος φέρεται να προκάλεσε τους τρεις ναπολιτάνους φιλάθλους και όταν εκείνοι αντέδρασαν, έβγαλε περίστροφο από το σακάκι του και άρχισε να τους πυροβολεί.

Σε μια άλλη περιοχή κοντά στο γήπεδο, οπαδοί αντίπαλων ομάδων πέταξαν πυροτεχνήματα, όταν οι αστυνομικοί που είχαν αναπτυχθεί έξω από τις εγκαταστάσεις προσπάθησαν να τους διαχωρίσουν.

Για πέμπτη φορά στην ιστορία της και δεύτερη μέσα σε τρία χρόνια, η Νάπολι κατέκτησε τον τίτλο. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ινσίνιε που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του σε διάστημα οκτώ λεπτών (11΄, 17΄), ενώ το τρίτο γκολ σημείωσε ο Μέρτενς στις καθυστερήσεις (92΄) κι ενώ η ναπολιτάνικη ομάδα αγωνιζόταν πλέον με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ινλερ στο 79′ με 2η κίτρινη. Οι «βιόλα» το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 28΄ με τον Βάργκας.

 

efsyn.gr

 

 

Scroll to top