sakellaridis-suriza.2

05/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Σακελλαρίδης: Αύξηση των δημοτικών τελών εισηγήθηκε ο Γ.Καμίνης

Σε αντίθεση με ό,τι υπόσχεται προεκλογικά ο δήμαρχος Αθηναίων σε έκθεση αξιολόγησης εισηγείται επιβάρυνση των κλειστών διαμερισμάτων και τη μεταφορά χρεών των πολιτών προς τον δήμο σε εισπρακτικές εταιρείες, ενώ εγκατέλειψε κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, καταγγέλλει ο Γ.Σακελλαρίδης.
      Pin It

Αν και ο ο Γιώργος Καμίνης μιλάει για μείωση τελών στην προεκλογική του εκστρατεία, στην πραγματικότητα, στην έκθεση αξιολόγησης που έχει υποβάλει στο υπουργείο Εσωτερικών εισηγείται αύξηση των δημοτικών τελών, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδης στα Προπύλαια το βράδυ της Κυριακής.

Μάλιστα στην έκθεση κάνει λόγο ακόμη και επιβάρυνση των κλειστών διαμερισμάτων με τέλη καθαριότητας και φωτισμού. «Και βεβαία, μεταφορά των χρεών των πολιτών προς τον δήμο σε εισπρακτικές εταιρείες», πρόσθεσε ο κ. Σακελλαρίδης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος κατηγόρησε επίσης, τον δήμαρχο Αθηναίων για «δημιουργική λογιστική» αφού στις 20.000 μερίδες, που διαφημίζει ότι διανέμονται καθημερινά στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του δήμου, συμπεριλαμβάνει το φαγητό των παιδικών σταθμών, που είναι ούτως ή άλλως δουλειά του δήμου και την εφάπαξ βοήθεια που διανέμεται από τον Κόμβο Αλληλεγγύης, κάθε φορά που υπάρχει διαθέσιμος χορηγός για να διανεμηθεί κάποια δωρεά.

«Διαφωνούμε κάθετα με τη λογική της φιλανθρωπίας μέσω χορηγών» σημείωσε ο κ. Σακελλαρίδης και υπογράμμισε ότι ο κ. Καμίνης δε συνάντησε ποτέ δομές και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, δεν στήριξε τις αγορές χωρίς μεσάζοντες και εγκατέλειψε κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, όπως τα δημοτικά ιατρεία.

Σχετικά με τον υποψήφιο δήμαρχο, Άρη Σπηλιωτόπουλο, υποστήριξε ότι δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο για την πόλη. Του καταλόγισε ότι «ακολουθεί τη γραμμή Μπαλτάκου, ψαρεύοντας στα θολά ακροδεξιά νερά» και ότι η απάντησή του σε κάθε πρόβλημα της πόλης είναι «ο ακροδεξιός λαϊκισμός».

Αποδοκίμασε τους δυο υποψηφίους, καθώς δεν πήραν θέση στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Και υπενθύμισε ότι ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Σπηλιωτόπουλου και πρόεδρος της ΔΑΚΕ- ΕΥΔΑΠ, Μανώλης Αγγελάκης παραιτήθηκε διότι στον συνδυασμό δεν υπήρξε ενδιαφέρον για τη μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού και των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης.

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top